April 9, 2014

Kerja dan Kebahagiaan

Assalamualaikum uols....

Hoihh dah berapa peradaban dunia I tak update blog ni.  Actually ni pun sesaja pun update sekadar isi sesuatu dari dibiarkan mati kering tak bersiram di laman blog ni.  Just nak cerita sebenarnya I dah kerja lepas dekat setahun bina otot perut kat rumah !

Yeahhh !!!

*throw confetti*

Sejak bila pulak ber 'I' 'you' dalam blog ni ??

Okay sebab malas nak taip aku engkorang kat sini..save masa...time is money bebeh !  Back to the topic ! /slap the author/

Sambung cerita kerja tadi okay I memang dah bekerjaya sekarang walaupun takde la gempak mana pun. Biasa2 je pun...gaji pertama pun tak merasa lagi.  Baru dua minggu kut masuk kerja.  Tempat kerja tu tak payah la cakap kat mana yek cuma just nak bagitau I kerja kat satu institut pendidikan swasta yang terletak di tepi jalan sebaik sahaja I turun bas rapid pekan-kuantan.  I kerja kat bahagian marketing and position I just telemarketer yang malas bercakap dan promot tapi okay la dari duduk rumah..tapi jangan cakap I duduk rumah tak dapat apa-apa...I duk rumah hari-hari dapat bebel dari jelmaan mak si jeton cerita p.ramlee tu.

I dah out of topic sebenarnya ni.  Berdasarkan tajuk I kat atas tu, memang penting la untuk you all selesa dengan tempat kerja and colleagues kat situ.  Take me for example.  Masa I praktikal ada la kat satu pejabat kerajaan ni I tak rasa happy lansung walaupun dapat elaun...rasa stress kut lagi ada la...memang rasa tak sabar plus menyampah lansung duk situ lelama..countdown nak habis macam buat countdown nak kahwin !

But kat tempat baru ni I ketemu sinar kebahagiaan (?) yang tak bahagia sangat la but much better when I was in the government sector...bukan la I nak kata praktikal kat gov sector tak best tapi tu just my own feeling masa I stay situ.  Kat tempat kerja baru ni walaupun stress orang atas asyik push je (ingat nak bersalin ke apa) plus ada la lagi masalah lain but since the surrounding is friendly and the head of department is like our own mother (buat masa ni la terasa macam tu) I'm happy there.  cuma lagi perfect kut kalau ada pakwe hensem kat situ ! Kah !

Tu je point I sebenarnya.  So kebahagiaan kerja tu bukan setakat dapat gaji on time dengan tak banyak kerja je...tapi kalau you all punya surrounding best jadi masalah macam stress kat tempat kerja dengan kerja bertimbun tu boleh la di kurangkan.  I'm not saying tak stress lansung !  You all pun bukan bahagia sangat pun kalau kerja sikit, gaji on time tapi perangai colleagues macam haram J.

Okay, that's all lah rasanya...gambar I kat tempat kerja takde !  I takde mood lagi nak bergambar walaupun I pakai cecantik hari2.  You all bukan nak tengok muka I punnnn.

Bai !

5 horlicks ais:

♛ Miss L ♛ said...[Reply to comment]

finally......

Diera Tekikushika said...[Reply to comment]

hamboi pakwe hensem mesti termasuk sekali, huhuhu =)

Liyana Erythrina said...[Reply to comment]

lawak hokeyy !

klu teros up entri ak ase ko mesti ko dpt tagline blogger pemes. =P

Amanie Khairunnisa said...[Reply to comment]

@Diera Tekikushika di mana aku pegi perlu ada lelaki hensem utk tingkatkan kebahagiaan

Amanie Khairunnisa said...[Reply to comment]

@Liyana Erythrina ko lagi pemes dari aku la dodol pekat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...