October 27, 2011

Spontaneous Thursday #1


Tak sangka aku jadi gedik spontan menjerit tengah-tengah Times Square nampak dia ni.  Poster je kut.

October 24, 2011

Alhamdulillah Masih Bernafas Lagi

Assalamualaikum people :)

Aku mulakan entry aku hari ini dengan tangisan dalam kerinduan lagi. Wawawawawaa....okay stop.

Hari ini bersamaan 24 OKTOBER 2011 maka genaplah usia aku tut..tutt dan tutt...  Haih dah tambah setahun lagi usia aku huh?  Macam tak percaya pulak.  Bila fikir ke belakang apa yang aku dah buat selama ni?  Macam takde apa-apa yang hebat aku achieve je lagi tapi aku boleh nampak small improvement dari hidup aku.  Credit to Hlovate.  I owe her banyak sesangat.  Tapi Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bernafas sampai saat entry ni ditaip.

Haha time ni la kan aku nak rasa diri aku macam retiss bila orang ramai post kat FB.  Tak kisah la walaupun sekadar HB je.  Terima kasih la jugak kat FB sebab ingatkan kat depa.  Kut tak memang sorang la tak wish kat aku kut.  Keh3x.

Ohh ye orang pertama yang wish adalah Ayie Wakaka.  Gila semangat budak sorang ni wish birthday aku.  Belum masuk birthday aku lagi dah wish.  Ish3x hantar pegi planet Nameck nanti baru tau.

Kat blog je mampu T.T

By the way, people selalu wish semoga panjang umur.  Aku rasa tak sesuai wish panjang umur sebab buat apa panjang umur kalau sekali pun tak cari redha Allah.  Hehe tazkirah sebentar di hari lahir.

Babai !

October 23, 2011

Drama Pilihan : Heartstrings

Hailo people !

Selepas dah habis demam Worlds Within, aku start tengok dan cari k-drama yang best. Dalam mencari tu aku tengok la jugak j-drama, Hana Yori Dango yang aku dah review dalam previous entry. Tanya suggestion kat kawan aku cerita apa yang best then dia recommend Heartstrings.

"Drama korea apa yang best?"

"Try la tengok Heartstrings. Best!"

"Sapa berlakon?"

"Yonghwa yang leader CN Blue tu."


Aku diam. Tak minat sangat CN Blue jadi macam anxious sikit la nak tengok tapi why not give it a try kan. Baru tengok first episode....hehe aku dah err jatuh cinta kat Yonghwa oppa. Waaaaaaaaa gila player !  CN Blue miane sebab tak minat dulu !


Lee Shin is a university student majoring in modern music. He is also the vocalist and guitarist of the band "The Stupid." Shin is known for his good looks and strong passion for music, but in reality he is cold, lacks interest in anything unrelated to music and has neither dreams nor plans for the future. He initially likes Jung Yoon Soo, a dance professor at university, but this all changes when he meets Lee Kyu Won.

Lee Kyu Won is a bright and outgoing student who was born into a prestigious family and is majoring in traditional Korean instruments, especially the gayageum. Kyu Won's grandfather, Lee Dong Gun, is one of the top 3 traditional musicians of his age and his biggest wish is to see his granddaughter become a traditional music prodigy. Trying to live up to her grandfather's expectations, Kyu Won immerses herself in training and becomes a university student who knows nothing outside of her studies. As her friends are fans of "The Stupid", she was forced to go to the band's concert with them. There she saw Lee Shin performing live, and is immediately captivated by him.


Drama ni baru lagi sebab keluar tahun ni jugak. Cerita ni best sebab santai je. Takde la berat sangat.  Then ada masukkan unsur muzik dalam cerita ni so it's a really nice drama. (Pesal aku bajet komen macam pengkritik drama ni =.= )

Babai !

October 19, 2011

Jepun VS Korea

Hailo people !

Aku rasa hampir semua orang dah tengok kot Boys Over Flowers, drama korea yang best tu tapi takde la best sangat. Biasa-biasa je. First time tengok je excited. Masuk kali kedua dah tak berapa nak feel. Tapi bukan nak cerita pasal Boys Over Flowers. Kali ni nak cerita pasal Hana Yori Dango which is in Japanese version.

Makino Tsukushi is the only poor student at Eitoku Gakuen, the school of the ridiculously rich and privileged that is ruled by Flower 4 or F4, a group of four boys who come from extremely powerful families: Domyoji Tsukasa, the leader and heir of the Domyoji World Finance Group; Hanazawa Rui, the introverted son of a large company; Nishikado Sojiro, a player who is the heir of a tea ceremony school; and Mimasaka Akira, a madam killer with ties to the underground. If a student gets on the F4’s bad side, he/she gets a red notice and is bullied and driven out of school.  Makino hopes to pass her days quietly-- without drawing any attention to herself-- but one day, she stands up to Domyoji in defense of her friend. The next day, Makino gets the dreaded red notice. Even though she is harassed, Makino decides to keep going to school because she is a "tough weed". She declares war right back on the F4. Her resolve gets the attention of her crush Hanazawa Rui and oddly enough, rouses romantic feelings in her worst enemy, Domyoji Tsukasa.

Dari personal opinion aku la, Hana Yori Dango is much better than Boys Over Flowers. Okay aku silap sebab cakap version Jepun tak best sebelum ni sebab aku tak terai tengok pun masa tu. Mata aku dikaburi oleh wajah-wajah jambu dalam BOF =.=

Hana Yori Dango ni takde la romance sangat macam BOF. Lead actor (Matsumoto Jun) dalam Hana Yori Dango ni pun takde la hensem mana. Pendek pulak tu tapi aku macam suka kut tengok dia berlakon even macam penyangak je duk marah dengan belasah orang. Memang takde side romantik lansung la aku tengok.

So pada sesapa yang suka nak layan jiwang cweet cangat tu aku prefer kat korang tengok BOF. Kalau nak rasa macam drama sedih/dramatik sikit boleh la tengok Hana Yori Dango, okay ?  Lagipun aku rasa aku terlebih emosi bila tengok Hana Yori Dango kalau nak compare dengan BOF.

Adakah kerana err...aku TERsuka pada MatsuJun? *blushing

Sorry TOP and Hyun Bin.  Awak berdua terpaksa terima madu baru :D

Babai !


October 18, 2011

Adik-beradik yang Comel :)

Hailo people !

Aku suka menda-menda comel dan budak-budak kecik yang comel.  Lelaki comel dan perempuan comel pun aku suka.  In short, semua menda yg comel-comel aku suka.  Oleh sebab itu, aku ingin berkongsi kecomelan sorang budak ni buat tontonan readers semua.

Drumrolllllllllllllllllllll !






Mason Moon ni pernah berlakon dengan Jang Geun Suk dalam Baby and I.  Ramai cakap Mason macam muka Nickhun tapi personal opinion aku dia lebih macam muka Jang Geun Suk.  Hoho sukahati aku la kan nak cakap muka dia macam sapa pun.  Yang penting Mason comel !



Ni pulak Mavin.  Dongseng (little brother) pada Mason.  Cute jugak kan :)

Keh3x

Babai !

October 17, 2011

Kisah Pak Cik Lab yang Evil

Assalamualaikum people.

Bila marah kadang-kadang kita tak kan sedar apa yang kita cakap.  Sampai terkeluar perkataan yang sepatutnya pun ye jugak.  Meh aku nak story sikit apa yang terjadi pada satu hari yang hening hari tu.

Aku baru je bukak FB dalam lab sementara nak tunggu lecturer masuk.  One of my coursemate pun masuk sambil bawak beg.  Patutnya tak boleh bawak beg tapi biase la depa ni bukan jenis ikut arahan sangat.  Ikutkan aku pun nak je bawak masuk beg dalam lab.  Hah pastu terjadi la menda yang hampir-hampir membuatkan aku kutip jantung atas lantai.

Ada satu pop up amaran yang suruh keluarkan beg.  Aku ignore je la.  Then belum sempat coursemate aku tu nak bawak keluar beg dia, technician tu masuk dengan gaya seladang naik minyak.  Pehh boleh dia ngamuk sambil tolak pc kat meja tu.  Yang tak boleh blah dia boleh samakan kitorang dengan setan.  Memang sentap la kan.  Dah la masuk gaya gitu then boleh pulak main cakap je kitorang conteng meja dengan buat sampah.  Helo encik !  Pernah dengar perkataan siasat dulu tak?  Kut ye pun kena marah dengan orang atasan jangan la main lepas je kat student yang inesen macam kami ni.  Kitorang dumbfounded.  Tak tau ape salah tiba-tiba je kena marah.  Tak nak pc rosak tapi dia boleh pulak main tolak pc.  Siap ugut lagi kut jangan ngadu kat orang.  Tau pulak takuttt.  Mentang-mentang la kitorang semua perempuan.  Tak pernah hayat aku jumpa orang boleh samakan manusia dengan setan.

Kawan aku tu pun pergi la mintak maaf kat dia sebab dia cakap selagi coursemate aku tu tak mintak maaf dia akan terus kacau kitorang.  Coursemate aku cakap bila dia masuk bilik tu boleh pulak technician tu cool macam menda tadi tak pernah jadi.  That man cakap dia marah bukan sebab coursemate aku tu bawak masuk beg tapi sebab makan dalam lab.
What the ?? Bila masa kitorang makan dalam lab ??  Sah aku rasa dia ada multiple personality disorder yang tak funny lansung.

Hoihhhhhh memang aku ingat la muke kau sampai bila-bila kan !!

October 16, 2011

Jum Main Game Cari Perbezaan !


Hailo people!

Jum cari perbezaan antara dua gambar ni.  Agak-agak apa perbezaan antara dua gambar.  Ni gambar pelakon Jepun.  Lari konsep sikit ye dari Korea after dah banyak entry aku merepek pasal kepop je.  Kali ni kita kita pilih j-drama pulak.  Sekali sekala ubah angin dan selera tak salah pun.

Babai !

October 15, 2011

Amacam? Cantik ke tak ?

Hailo people.

Sebelum ni aku ada tanya kat mana boleh edit gambar kan.  Well, dah siap hasilnya dan aku nak tunjuk kat korang.  Memang amatur habis la kan.  Mintak tolong korang komen tak kisah positif atau negatif.  Kalo setakat nak kutuk jangan susahkan diri menaip kat ruangan komen tu.  Sekian, terima kasih.


Tu hasilnya.  Amacam okay tak ?  Ni sebenarnya aku plan nak buat cover untuk cerpen aku kat blog lagi satu tu.

Babai !

October 13, 2011

Tolong Ajar Aku Mengedit Sebab Aku Tak Reti

Hailo people !

Ini entry pendek je.  Sebenarnya aku ada mini projek nak kena buat.  Aku nak edit gambar untuk dijadikan cover bagi projek mini aku ni tapi aku tak reti nak edit kat mana.  Tolong jangan suggest kedai gambar sebab aku tak reti lansung nak guna okay.  Besides than picnik dengan pizap kat mana lagi boleh edit eh ?  One more thing, kenapa bila aku nak letak gambar kat blog ni dia tukar jadi kecik ?  Besar sket tak boleh ke ?  Nak drag jadi besar mana boleh kan kat blog ni.  Sesapa tau tolong ajar ye.

Pertolongan dan pandangan amat dihargai.

Kamsahamnida !

October 10, 2011

This One is Special Dedicated for OM Group A 08/11

Dear my all crazy friends from zaman diploma in Office Management Technology Group A...

Ketika entry ini ditaip aku sebenarnya tengah rindu gila kat korang.  Sumpah!  Takde tipu punya.

Aku rindu time kita belajar dalam BK4 yang macam-macam bau keluar tu.

Aku rindu time kita kena buat presentation dalam kelas.


Aku rindu time kita merungut bila duit PT nak masuk.


Aku rindu time kita membebel penat kena panjat tangga tinggi-tinggi.


Aku rindu time kita makan sama-sama kat starbucks.


Aku rindu nak kacau korang buat presentation.


Aku rindu nak cakap aku nak kahwin kat korang then korang cakap aku gatal.


Aku rindu nak merepek depan korang dalam bilik audi.


Aku rindu time kita kecoh-kecoh pasal direct debit.


Aku rindu time kita sama-sama blur bila belajar akaun.


Aku rindu time kita buat event.


Aku rindu time kita melaram bagai nak pergi dinner.


Aku rindu time kita duduk ramai-ramai kat koridor tunggu kelas lain habis.


Aku rindu time kita sibuk cerita pasal hantu akak pegang file.


Aku rindu time kita cuak bila tak siap kerja miss Dayah.



Aku rindu bila sorang nak amik gambar semua nak sibuk menempek sekali.


Heh korang memang la gila gambar.  Aku pun 2x8 je...


Banyak lagi sebenarnya aku nak list.  Aku rindu wehhhh....Seriously.  Walaupun bukan semua kenangan manis yang kita kumpul tapi korang tetap istimewa dalam hidup aku.  Jangan lupakan aku wehh korang.  Aku TAK sayang lansung kat korang.

Okay mata aku masuk pasir.

End.

October 9, 2011

Video 3GP

Assalamualaikum people !

Masih ingatkah anda pada video aku yang lepas bertajuk Saya dan Pak Arab.  Apa terjadi bila aku yang suka merepek dan kuat tido berjumpa dengan pak arab yang sebenar?  Korang ingat aku main-main ye bila aku cakap aku jumpa pak arab.  Ni bukan orang yang bernama arab ataupun orang pakistan jual karpet.  Ni pak arab betul-betul kejadian.  Kelasss tau !  Pensyarah dari al-Azhar datang wehh ke tempat aku bertapa ni.  Kira excited la jugak walaupun sepatah aku paham yang berpatah-patah lagi tu aku tak paham.  They all cakap bosan sebab tak faham tapi aku rasa kalau depa faham pun depa akan tetap cakap bosan sebab tajuk diskusi pasal Islam.  Ada ke remaja biasa-biasa yang suka hu ha yang suka dengar pasal benda macam ni.  Tapi bagi aku best je.  Mengantuk tu memang tipu la kalo aku cakap aku tak mengantuk tapi still aku cuba fokus bila dengar pak arab tu cakap.  Besides ada translator dalam bahasa melayu so shouldn't be a problem at all.


Ni hasilnya bila aku pergi diskusi tu.  Kalo korang paham apa yang aku tulis memang korang terel la.  Banyak cerita menarik yang pak arab tu cerita.  Tapi aku kurang ingat sangat nak type semula.  Takut salah pulak informasi tu.  Antara yang aku ingat adalah sorang kristian pernah cakap,

Orang Islam sekarang telah meninggalkan akhlak yang baik di mana akhlak baik itu akan menjadi kebaikan pada seluruh dunia sekiranya akhlak baik itu diamalkan.


Aku rasa true indeed menda ni sebab ramai sekarang ni Islam pada nama dan keturunan je.  In simple diskusi tu memang menarik tapi cuma sejam lebih je.  I hope dia akan datang lagi la ke tempat bertapa aku ni :)

Sebelum aku mengundur diri, terimalah video 3GP untuk tontonan umum.

video

Mungkin kualiti video ni kurang elok kut.  Pape pun enjoy !

Babai !

October 4, 2011

Saya Dan Pak Arab

Apa jadi bila saya yang kuat tido dan suka merepek bertemu pak arab yang betul-betul arab ???


Nantikan !!!!!!!!!!!!!


Jeng....jeng.....jenggg (Sound effect cerita P. Ramlee )

October 2, 2011

Ini Betul-Betul Kejadian!

Dia ada seorang kawan baik.  Mungkin bagi dia.  Tidak bagi kawannya.

8 tahun membesarkan mereka

Both have no boyfriends until one day

That friend changed.  Not physically.

Just because one man.

That friend has the will to break the relation with her just because of that man

"If you want to go home, you can go by your own.  He will fetch me."

Sure !  That friend will said "No problem.  I can go by my own."

Dia tahu.  Kalau disuruh buat pilihan dah sah-sah dia tak kan terpilih jadi buat apa dia minta pilihan.

Sakit.  Pendam perasaan bukan benda mudah.

Why people changed when they have boyfriends?

Why is that friend rather to see her in pain but not the boyfriend?

Where's she go wrong?  Because she doesn't have boyfriends?

Clueless.  Hopeless.

That's why she hated the term 'boyfriend.'

Love is just a word.  For people with fantasy.

The reality...Love and boyfriend are virus which will cause a friendship broken.

She doesn't need to have a boyfriend.

Period.


Ni betul-betul kejadian.  Bukan aku memain tau =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...