April 25, 2009

---b!L3 m4t4 n4m0 L3L4p---


pagi2 buta nie waktu owg laen tgh sedap tido smbil peluk bantal golek tibe2 jek kiwi nk mencoretkan sesuatu kt blog nie..ye la blog nie pon da mcm diari kanguiltylately nie ramai yg frust bercinta including kwn2 kiwi sendiri..honestly kiwi nk ckp kt sini kiwi x penah tapel...apa macamx penah ase manisnye percintaan..watpe kiwi nk ase sume tu kalu ade risiko kite akan di kecewakan..maybe i'm afraid to love because i'm afraid of losing and being played around..ermm..zaman skang nie mmg susah nk caye kt kaum adam nie..some of them looks like a gud person..but bile da kenal lame hampeh!namo lasome of them lak kadang2 lebih pertahankn ego diowg..ego tu mmg x salah tp jgn smpai terlalu ego hingga tgk cmtu jek owg yg die syg pegi smate2 nk pertahankan ego tu..kalu cmtu la gayenye cmne nk bahagie..and kiwi ase stakat nie kiwi bleh idup lg tnpe lelaki...slme idop 18 thn nie x penah la lagi msok icu sbb tadet sorng lelaki yg bleh digelar boifren dlm idop kiwi nie...tarakucacan kiwi pon x desperate lg nk ade pakwe nie...besides kalu kiwi ade tersuke pon x kan perigi nk cari timba lak..plizz!zaman mmg da maju but mentaliti masyarakat kite da cukup maju ke...muncung mulutpeh x dpt nk bygkan pmpn terhegeh2 nk kt laki..of coz la btambah ego laki tu kan...mybe ade yg akan anggap kiwi nie bengkok la..ape laa..but kiwi mukan anti lelaki oke!tp slagi kiwi mmpu kiwi akan pertahankan anti kapel kiwi nie..ade bace satu quote dlm novel nie.."boys are stupid!some men too"..gelak sakannie mukan kiwi yg ckp ek!so kiwi pon x taw la smpai bile kiwi akan pertahankan anti kapel nie..berkawan ngn kaum adam nie mmg kiwi akui besh berbanding ngn girl tp bile msok bab perkapelan nie..ntah laa..some of them kdg2 just 4 fun jek menda nie...ni juz pendapat kiwi..nk bace sile la..namo bace juz ignore jek menda nie..yeaysekian..

April 23, 2009

---c4m3L!4---

video

motif letak video nie tak taw laaacomel...layan jek laa...wat syarat nk update blog jek nie..wakakkkaaaa....gelak sakan

by irwansyah a.k.a kekasih lameiskisk

April 19, 2009

---s0p!ng ohh s0p!ng---



seawal 8:15 pagi kiwi telah bangun utk meneruskan niat suci murni utk bersoping smpai lebam ngn kwn kiwi iaitu najwagogetnk taw sape die bleh pegi ke blog die ek...http://strawberryberryl.blogspot.com/...tulun pomot nie..hehehearound kul 9 lebey sket kiwi nmpk kelibat bus..maka berkata la kiwi pade najwa.."ha tu bus..tahan laa..." maka najwa dengan konpidennye tahan la bus tu..skali bus tu tak benti..mengom btol la bus niegeramnyedi sebabkan muke kiwi nie telah d trained utk menjadi tebal wat jek la tak taw kt owg yg duk d pondok bus tu..tak lame kemudian smpai la bus tu...dalam bus tu mase borak2 ngn najwa tgh ckp pasal dato Najib yg telah di lantik sbg perdana menteri yg ke-6..kiwi ckp la kt najwa "aku ingat nnti nk anta resume jadi agung jekapa macambalerrr..sabo jek la nk gelak besar dlm bus tu..nnti ilang encem lak..da smpai tu fes destination is terminal makmur nk beli tiket utk balik jb ahad nie..pastu g ecm lak..pusing2 nk cari kasut kununnye tapi tak jumpe..yg lebih menghampekan kasut polka dot yg kiwi nk kt al-ikhsan tu da tadetwatbalerr punye sedey tak hengat penat simpan duit smate-mate nk kasut tu tp da tadet rezekikuciwanyepstu lak da jumpe kasut yg berkenan tp same lak ngn kwn sekelas..tak besh la pakai kasut same..da tgh ari ase lapar g melantak kt rasamas..kiwi nmpk pemandangan menarik kt situ..ade sorang pmpn yg duk blakang kiwi nie baju die transparent gilaknamo tgknmpk ape yg tak spatutnye budak bwh umo mcm kiwi nie tgk..huhuuu..

ntah da bape ramai owg pasan agaknye...baek tak yah pakai tudung kalu pakai baju gitu..pas mkn g megamall lak..penat wei jalan kaki..mcm nk tercabut skru kaki aku niejugingda lembik dah..tp teruskan jua demi niat suci nie..smpai mega nmpk rosyam nor..die tuding jari kt kiwi ngn najwa lak tu..kitorang pe lagi msok la dlm mega tu..tgk2 mcm ade audition utk cite pilih kasih..cite baru kot..nampak erma fatima as de judges..lagi sorang tak kenal laa...pstu g ushar kasut tak jumpe gak..baju pon tadet yg santek2..kite g kp la plak najwa..smpai sane najwa awal2 da sound.."aku da cop baju aku ek..ko jgn amik" eleh kerek semacam lak budak nie..blasah kang baru tawblasah kangkiwi nmpk satu baju nie..agak lawa gak la..msok fitting room..yesss muat!gogetnajwa lak tak jadi beli sbb tak muat..wakkaakakakakaagelak sakanpadan muke ko...balasan la tu...last2 skali kiwi sorang jek yg belinye..pas da tak taw nk watpe tu kitowang pon decide nk balik la sbb da musanguiltyda la tak jumpe sape2 pon..nk msg owg tu ajak jumpe die tadet lak..yg lagi sowang anta msg pon tak blsguilty"kite balik la najwa" smpai kt benteng terus naek bus..nasib cepat kalu tak basah la kena ujanpeberbegitu la kisah soping pade ari nie..tak smpai lebam pon sopingnye..sedey..takpe pasni kite g soping kt jusco tebrau lak..yeehaaaaatarakucacasekian...

April 18, 2009

---k3k4s!h t4k d! 4ngg4p---


aku mentari..tapi tak menghangatkanmu..
aku pelangi..tak memberi warna di hidupmu...
aku sang bulan..tak menerangi malammu...
akulah bintang..yang hilang di telan kegelapan...
selalu itu yang kau ucapkan padaku...
sebagai kekasih yang tak dianggap
aku hanya bisa mencuba mengalah menahan setiap amarah
aku sang bulan...tak menerangi malammu
akulah bintang..yang hilang di telan kegelapan...
sebagai kekasih yang tak dianggap
aku hanya bisa mencuba mengalah menahan setiap amarah
sebagai kekasih yang tak dianggap
aku hanya bisa mencuba bersabar kuyakin kau kan berubah....
suke sgt kt lirik lagu nieahhasakitnye la kalu jadi cmnie..kalu jadi kt kiwi tak taw la nk ckp...kite syg kt die tp die lak anggap mcm kite nie tak wujudtermenungsbb tu kiwi takot nk kapel nie so kiwi putuskan kiwi anti kapel jek la senang cite...wakakaagelak sakanlantak la owg nk kate ape pon but dis is mehehehebut sometimes there are more than what meet de eyestermenungsekian...

April 17, 2009

yeehaaaa..dpt award!



huhuhuu..fes time dpt award nie...gogetexcited lak asenye...pemberi award dari fara..time kasih ek cygmalu lajom jawab soalan2 dari cik fara kite nie...

1. Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda.

2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini.

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka

5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag.

5 fakta menarik tentang fara---finish---

  1. jiwang
  2. pendengar yg baek
  3. gile2 (bukan gile ek!)
  4. mixed..bagi sye itu mmg amat menarik..
  5. sensitif

10 fakta/hobi tentang kiwi---finish---

  1. suke makan coklat
  2. cepat ngantuk kalu blajar..tak taw la nape..
  3. jiwang sbb suke bace novel cinta
  4. suke makan fast food especially kepsi
  5. suke on9
  6. anti kapel..tak taw la sampai bile nie...
  7. sensitif
  8. sayang banget pd family, kwn2 dan dot dot dot...
  9. tak suke kaler pink..tapi makin elak makin byk lak brg2 kiwi warne pink..
  10. suke test bakat terendam iaitu berlakon utk kenakan kawan2..nasib ko la labuuu...

tag kat---finish---

  1. abg rap
  2. assi
  3. najwa
  4. cici
  5. apizz

cukup la 5 owg da tak taw nk tag sape...

April 11, 2009

----n4k b3rub4h?bL3h ke?----

p/s: gambar sekadar hiasan..tadet kena mengena ngn cite d bawah
nasyidmalu lasatu irama yg jarang kiwi dgr dulu..mmg akui la dulu kiwi jarang layan lagu nasyid2 nie..but now i always playing dis type of song when i'm studying in my room...ade gak nasyid2 jiwang ek skanghikhiktp bile perhatikan btol2 lirik die tu mmg tu la cinta yg sebenarnye ek..dlm bercinta pon tp still jage pergaulan..nk ckp i lap luv u pon malu2..maen surat2 lagi..ase mcm da jatuh chenta jek la ngn lagu2 nasyid nieterharuwakakakaakakaagelak sakanmcm tak caye jek kiwi yg ckp nie..mcm mane bleh berubah niememikirasenye maybe da smpai seru kot kiwi berubah jadik perempuan gadis yg sopan, lemah lembut...tp namo la lembik mcm agar2hehehebleh ke kiwi nk berubah jadi ladies nieguiltypakai baju kaler pink pon namo..jalan pon tak betol lagi..pakai heels pon kecundang n bleh patah...waaaaaananes gumbiraeh mcm da lari tajuk jek niemalu latgh cite pasal nasyid skang nie..kiwi suke sgt lirik lagu UNIC hanya tuhan yang tahu..lirik die tu adesssss..namo ckp byk bace sendiri la lirik die kt bawah oke..enjoy!pis
Kupendamkan perasaan ini
Kurahsiakan rasa hati ini
Melindungkan kasih yang berputik
Tersembunyi di dasar hati
Kupohonkan petunjuk Illahi
Hadirkanlah insan yang sejati
Menemani kesepian ini
Mendamaikan sekeping hati
Oh Tuhanku berikanlah ketenangan abadi untukku menghadapi
Resahnya hati ini mendambakan kasih
Insan yang kusayang...
Di hati ini hanya tuhan yang tahu
Di hati ini aku rindu padamu
Tulus sanubari menantikan hadirmu
Hanyalah kau lelaki gadis pilihanku...
Kerana batasan adat dan syariat
Menguji kekuatan keteguhan iman
Insan yang berkasih...

April 9, 2009

------H!T4M------

waktu kejadian : lepas abes kuliah
tempat kejadian: kt umah dlm bilik aku..
cuaca : agak mendung dan redup..hujan da turun sket2..

mase tu kiwi baru jek balik dari kuliah n terus tukar bajugogetpas da setel sume kije kiwi pon terus landing baring atas katil kiwi kt bwh..kiwi duk katil dua tingkat..tgh kiwi layan pasaan atas katil sambil tu mata kiwi pon da jap tutup jap terbukak balik..tande2 jap lagi kiwi akan terlena..waktu tu pulak cuace agak2 redup..mmg de perfek time utk tido pas penat blaja..mcm taw2 jek kiwi nie tgh penatyeaybaru jek nk lelap tibe2 jek kwn kiwi tego kiwi..berikut adalah dialog antara kami:

kawan kiwi : ko pasan tak amanie? (kwn kiwi bertnye pada kiwi)
kiwi : ape die?time aku nk tido time tu la ko nk tnye aku pasan ke tak..pat ckp ape die..
kawan kiwi : kalu nk pilih baju or barang2 kebanyakakn owg msti pilih warne itam kan..kunun2nye itam tu menawan, elegan, sofistikated, smart, lagi satu itam tu nampak kurus..
kiwi : da tu ape kena ngena ngn aku..aku pon suke gak warne itam pe..
kawan kiwi : ko tu mmg la..warne pink ko namo lak pakai kan..kunun2 ilang encem ko nnti..aku bukan ape..sume owg suke warne itam tp nape bile owg tu kulit gelap yakni hampir2 nk itam tadet owg nk ek..

kiwi terdiam..tak taw nk ckp apemuncung mulutbile kiwi pikir balik btol gak ape yg di katekan oleh kwn kiwi..kiwi tak bls pon pertanyaan die..tanpe berputus ase die menyoal lagi...

kawan kiwi : nape ko senyap?jawab la pertanyaan aku tu..
kiwi : dah2 la..ape tnye kt aku..tnye owg laen la aku nk tido nie..memekak jek ko nie laa..

sian kt kwn kiwi tu tak pasal2 kena marah ngn kiwinanes gumbiratp dlm kepala kiwi terpikir akan kebenaran kata2 yg d ucapkan oleh kwn kiwi tu..warne kulit tu memainkan peranan penting ke kalu nk berpacaran?memikir
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...