June 5, 2010

tak reti2 lagi ke?


"kalau awak nak pergi awak kena bayar duit pendahuluan dulu....."

"owh ye ke?nah saya bayar RM150 dlu..nnti ade duit saya bayar balance.."aku balas

sebelum cuti sem lagi 2 3 ari.....

"sory la awak ta jadi la pegi tioman tu sebab ramai yg tade duit nk bayar..nnti saye masukkan duit dlm akaun awak ey.."

"oke..saya memang nk gune duit skang...."aku cakap

macam tu la lebih kurang dialog aku dengan sorang hamba Allah neh..alkisahnye sebelum aku cuti sem neh die cakap nk wat kunun2 holiday kt tioman..kena bayar RM230 tapi aku bagi RM150..tibe2 ta jadi lak..ta kesah la ta jadi tu..boleh la ak spend duit tu untuk menda laen...yang aku nak marah neh bile duit aku yang aku boleh gune untuk beli baju bundle 2 3 helai ta dapat2 lagi!adoiyaiii!wa da kasi number akaun wa pon ta reti ke nak masukkan?ta kan budak IT buta IT kot..stakat nak bank in duit pon ta reti..mak cik jual nasi lemak pagi2 depan uma aku neh pon reti nk bank in..kot ta reti sangat da tade orang nak ajar ke..kalu ta reti gak meh sini aku buat tutorial spesel baek punye untuk ko!bukannye sikit RM150 tu..kot RM1.50 tu boleh gak aku nak consider..tu pon pas pikir 10-20 kali aku nak tuntut ke tak..tapi neh RM150!!!

wa neh da penat nak gune bahase pempuan melayu terakhir dengan lu..kire oke lagi wa text lu gune bahase lembut 6 harakat..ikot ati wa yang memang kurang sabar neh nak gune kelajuan bahase 340km per hour jek!lu ta reti malu ke orang anta massage message tuntut duit dengan lu??kot ta malu dengan aku malu la sket dengan yg kt atas tu..lu pegang duit orang..amanah la sket..kalu lu da gune duit wa untuk menda laen ngaku jek la..mungkin wa boleh pertimbangkan lepas wa da patahkan trakea lu..tapi jangan la putar belit cerita pasal probs lu lak!adoi laa!


p/s: memang susah nak pulang bile menda yang berkaitan dengan duit neh ey..rightio!ko pegang la duit aku tu sampai kembung perut ko!wakakaka..fes time gune wa lu kat blog..kyaaa!!ilang kesopanan aku sebagai gadis pemakai baju tinted..waaaaaa!!

2 horlicks ais:

♥ m1ss s7rAwb3rrY ♥ said...[Reply to comment]

Lu! Miss A***...akhirat wa tatau...

mr.ariell said...[Reply to comment]

meh abg abiskan wet RM150 tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...