July 17, 2010

jom clubbing!

assalamualaikum...

suda lame nak buat entry pasal menda neh tapi asek lupa jek plus dengan tahap kemalasan yang melampau..

sape penah tengok cerita masam2 manis yg Allahyarham P. Ramlee berlakon tu? ala pasal jiran asek bergaduh jek tanpa taw antara satu sama laen..hari2 duk berdating kat zoo negara pon tak kenai lagi jiran sebelah menyebelah..

hebat tu tak pernah terserempak walaupon sekali..oke kat sini bukan nk di ceritakan mengenai hubungan cinta antara cikgu Sha'ari dan Norkiah...

tapi mengenai satu scene tu kt SILVER TORTOISE name nite club si Norkiah tu menyanyi...beliau menyanyikan lagu patriotik tu sambil goyang badan sket dan mengerlip-ngerlipkan mata...liriknya macam neh..

"kekanda di medan perang..adinda di medan seni..sama2 berjuang..bla..bla..bla.."

bagi aku memang dasat la eh org dolu menyanyi lagu patriotik kt nite club..tapi menten menari gesek lantai tu..skang neh kt nite club lagu sume yang tade semangat juang...hush!maybe patot terai kot pasang lagu cmni kat nite club d Malaysia neh..mane la taw kan terbit kesedaran sket dalam diri..tak pon lingkup terus nite club sebab tade org nak pegi suda..hohohoo..


masih membayangkan kalau pasang lagu perwiraku tu di nite club pada zaman skang~~

3 horlicks ais:

najwa said...[Reply to comment]

P. Ramlee mmcahkn tradisixD

lurvelysweety said...[Reply to comment]

ak de byk lgu patri0tik!!!!=)...

Hamzah Ian said...[Reply to comment]

wah.. lame tak dengar lagu klasik nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...