June 6, 2009

-=tips menjadi lelaki sopan santun=-


hari nie daku kembali dengan menghapdet blog yg terabai nie...makin lame makin mls lak ase nk hapdet..now daku nk kongsi sket la kan 7 tips utk menjadi sorang lelaki yg sopan santun..bukan lembut ea!tips nie daku amik dlm 1 majalah yg femes gak laa..x perlu la daku sebutkan majalah ape..wat guys d luar sane jadi la gentleman mcm daku nie oke...check dis out bebeh~goget


1. selalu berkelakuan baekbaek punye
walaupun kamu tidak menyukai seseorang, jgn pamerkan sikap kurang senang itu sebaliknya perlu sentiasa berkelakuan baek dan bersopan santun.walaupun ade yg cube menyakiti hati kamu, x usah membalas perbuatan itu.pasti kamu x akan rugi.jd la mcm dafi bersame taglinenye "baek punye" sambil menunjukkan ibu jari ke hadapan!lol~

2. jaga nada percakapan
jika kamu selalu bercakap dgn suara yg tinggi(nk tunjuk high pitch la kununnye) ia akan meletakkan kamu dlm situasi yg menyakitkan.org d sekeliling akan menganggap kamu sombong atau angkuh...pasni nk nyanyi pon jage pitch..kalu tinggi nnti org ingat sombong lak..hehehe

3. elak maki hamunbabbling
jgn cuba mencari nahas jalan raya dengan menghadiahkan kpd sesiapa makian dan kutukan biarpun hati terlalu saket..apabila mudah melenting hingga terhambur segala makian ia akan melabelkan kamu sbg individu yg bermasalah serta kurang ajar..naseb baek i x reti maki hamun nie..

4. cuba bersabar
jika tahap kesabaran sudah hilang, sebenarnya ia menunjukkan pd semua yg kamu mudah tewas dengan emosi sendiri..jika gagal mengawal perasaan bagaimana kamu mahu mengawal hal laen terutamanya yg melibatkan emosi??jgn meroyan da lerr...geramnye

5. berhenti merenung tajam
renungan mempunyai pelbagai maksud terpendam, tersirat dan tersembunyi(bape byk contoh daa...maknenye same jek!) ada kalanya org akan merasa terganggu dgn renungan itu dan tertanya2 tujuan kamu merenung sedemikian rupa..kalu maen renung2 tajam nie msti pk negatif...tp kalu laki encem renung daku x pe....wakakakakakaaagelak sakan

6. elak menyampuk
biar org laen menghabiskan kata2nya terlebey b4 kamu memberi kumen..gangguan dlm komunikasi dua hala antara perkara yg harus d jauhi..yg nie daku x taw nk kumen ape..

sury7. hormati yg lebey tua
jika mahu diri d hormati, kamu harus menghormati org laen terutamanya mereka yg lebey tua..pengalaman dan kemahiran mukan perkara utama utk kamu tidak menghormati org yg lebey tua...

setelah menghadap pelbagai kesukaran, makan slalu kenyang, tido sntiase terlebey, mandi slalu smpai bil air melambung..daku berjaya menjadi gentleman..korang cube la ea!tarakucaca

4 horlicks ais:

dotblogspotdotkom said...[Reply to comment]

ehh..macam seme tu ada pada pakcik je...huhuhu lalalalalala

Ivy Metaga said...[Reply to comment]

tapi kan kiwi susa nak dapat seorang lelaki yg ada ciri2 yg di atas hahahaha..
tak semua org sempurna, tapi kena try the bestt jak,,

.:kiwi-buLan:. said...[Reply to comment]

pakcik dot: pakcik nie x abes2 nk pasan laa...wakakaka=))

ivy: yeah ivy..no body perfek..hahaaa

neem said...[Reply to comment]

adeeii.. sakit mata!!

p/s: pakcik mmg perasan. layan jeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...