November 11, 2011

Penat Jadi Dewasa Ni Oiiii!

Assalamualaikum people.

Sekarang sangat la hectic.  Badan pun lembik je semedang.  Layu je macam bunga taik ayam kena simbah dengan asid.  Aku rasa kadar metabolisme badan pun dah berkurang.  Tulang pun dah keluar bunyi krekk...krekk...Nak minum anlene aku tak suka minum susu tepung.  Nak minum anmum belum tiba masanya lagi.  Kerja kadang-kadang sedebuk bukk...bukkk...depa kasi.  Betul la nak senang tu bukan senang.  Ni yang buatkan aku rasa macam nak masuk tadika balik.  Paling koman pun sekolah rendah la.  Apa yang best masa sekolah rendah.

-Kerja sekolah banyak tapi tak seteress nak buat.


-Main lebih dari belajar.


-Tak payah pikir pasal pinjam duit sana sini.


-Tak payah pikir pasal cari rumah sewa.


-Tak payah pikir pasal facebook (zaman aku dulu la)


-Cikgu tak brutal macam lecturer.


-Main cop-cop tiang.


-Bajet dah beso je bila dah darjah 6 walaupun badan tak beso mana.


-Balik sekolah rempit naik basikal sambil keluarkan bunyi motor secara manual.


Aiiii.....memang syok la sekolah rendah.  Tak payah pening kepala bagai.  Takde penat-penat pikir pasal tanggungjawab.  Tak payah pikir nak kahwin dengan sapa.  Carefree sungguh la.

Cara cakap macam orang nak lari dari tanggungjawab je.  Takpe la.  Belajar pun ibadah jugak.  Kang elok-elok dapat pahala jadi menda lain pulak.  Mindset itu penting!

Babai !

4 horlicks ais:

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...[Reply to comment]

sangat setuju!!

Diera Tekikushika said...[Reply to comment]

haha aku suke main cop-cop tiang.
ko main tak buaya-buaya.
best woohhh =D

aina said...[Reply to comment]

aq pun nak jadi dak sek rendah.... =.='''

fatin hanani said...[Reply to comment]

biasa la tu...makin hari kita makin besar..lama nnt kita akn ada tgjwb lagi besr..so slow2 la kita kena terima :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...