November 17, 2011

Tak Elok Mainkan Perkataan Rogol

Hailo people !

Matluthfi cakap ada beza pengorbanan dengan kebodohan.

Aku pulak cakap ada beza lawak mintak gelak dengan lawak mintak pelempang.

Seriously aku tak kisah orang nak buat lawak even lawak bodoh asalkan lawak tu boleh diterima sebagai lawak untuk gelak.  Tapi kalo lawak bodo mintak pelempang susah aku nak terima.  Baru baca pasal satu post lawak kat FB pasal isu rogol merogol.  Last ayat tu rupanya pasal nyamuk.  Aku dah cuak abisan.  Mana taknya.  Rogol tu wehhhhh.....Bukan main tengteng atau latalilatamplom.  Aku macam tak boleh nak berinteraksi kut pasal lawak gitu.  Lantak la orang nak kata aku nerd tak open minded ke hape.  Bila aku dah habis baca lawak tu and tau pasal nyamuk dalam kepala hotak aku terpikir,

Menda macam ni pun boleh jadi lawak ke?

Jangan main-main wehh.  Cuak, takut, gentar dan segala perasaan yang negatif bermain-main di jiwa masa baca tu.  Tak baik permainkan perasaan insan yang inesen lagi comel macam aku ni.  Tak lawak post pasal rogol walaupun tu cuma lawak pasal nyamuk.

Babai !

2 horlicks ais:

fatin hanani said...[Reply to comment]

post pasal nyamuk apa am???
yang pasal org guna ilmu hitam 2 ka??

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@fatin hanani A'ah. Ada baca jugak ke ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...