December 15, 2011

Asyik-asyik nak kahwin kontrak

Hailo people.


Sebelum terjadi apa-apa salah paham atau kesakitan hati, limpa atau hempedu biar aku jelaskan dulu entry aku ni bukan nak condemn sesapa.  Ni just pendapat aku je sebagai seorang readers yang agak-agak banyak membaca novel yang berunsur pengaratan jugak la.

Tak nak sebut mana-mana novel tapi mostly novel cinta sekarang mesti pasal kahwin paksa, kahwin kontrak.  Mula-mula kahwin pastu benci. Tido dalam bilik asing-asing.  Yang laki tu ego la tapi ensem nak mati.  Hati suka tapi mulut malu nak ngaku.  Dah ada gepren tapi skali dah jatuh cinta dengan heroin.  Kesian awek dia kena tinggal bodo gitu je lepas 4-5 tahun bercinta.  Pastu awek dia pun jadi jahat nak balas dendam.  Watak pompuan tu pulak tersangat la baik gila wehhh.  Sanggup korban apa je asalkan suami dia bahagia.  Okay yang pasal sanggup korban tu tak kisah la.  Yang aku kisah pasal kahwin kontrak tu.  Sekarang punya novel memang trend gitu ke ape?  Kalo baca kat mana-mana pun sepesen je.  Yang ubah cuma nama watak dengan cara diorang berkahwin je.  Aku baca je weh tapi bila tiap kali baca sama je jalan ceritanya jadi macam bosan pulak.  Cuma pada writer yang pandai olah jalan cerita kasi menarik tu gud job la.

Ni menurut pengamatan aku la.  Adakah kisah kahwin kontrak ni mula lepas habis cerita Full House.  Ala cerita korea yang mamat 'hitam kegemaranku' tuuuu.  Sebab lepas je cerita tu habis sikit demi sikit banyak pulak novel pasal kahwin kontrak ni.

Babai !

3 horlicks ais:

mar chan said...[Reply to comment]

couldn't agree more, dude. huhu..

アヌムちゃん said...[Reply to comment]

dh lama xbaca nocel so taktau trend cite dia cmne..huhu..tp suka gila tgk fullhouse tu duluu..heeeee.best!

Jay said...[Reply to comment]

Terbaekkk!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...