September 7, 2011

Budak 3 Tahun Pun Dah Pandai Cari Gaduh Sekarang


Cantik kan ?  Kan?  Angry bird tuuuuu.  Korang ada ?  Tak ada kannnn.  Mahal weh selipar ni harga RM99.90 harga Malaysia.  Tempat beli kat shopping complex Enga Hongi.  Bapak bangga gila muka aku bila aku dapat jalan-jalan sekitar rumah dengan pakai selipar ni depan budak-budak bawah umur tu semua.  Tapi ada sorang budak ni dia cukup tak puas hati dengan aku.

"Cantik kan selipar kakak?"  Tunjuk sambil buat muka bangga.

"Tak cantik pun..."  Bibir mencebik.  Muka tak puas hati.  Blah dari tempat kejadian.

Then dia datang lagi sambil tengok secara bersungguh-sungguh selipar aku.

"Cantik kan?"  Muka bangga lagi sekali plus nak sakitkan hati budak kecik tu.

"Tak cantik pun!  Tak cantik kan?"  Menghasut rakan yang turut bersama beliau pada ketika itu.

"Tak nak kawan Tisya dah!" Marah dengan penuh emosi.

"Tak nak kawan kakak jugak!" Kemudian mereka berlari ke depan rumah untuk makan kuih raya.

Dan menda tu berulang 3-4 kali dengan penggunaan dialog yang sama.

Kureng punya budak kecik umur 3 tahun.  Kecik-kecik dah pandai cari pasal dengan aku.  Sapa kata budak kecik zaman sekarang tak boleh menghasut ?  Advance betul la budak-budak kecik zaman sekarang.


Ni la musuh aku.

13 horlicks ais:

azwa amani said...[Reply to comment]

mahalnyer selipar...

huhuhu..budak kecik pun dah pandai cari gaduh ek..huhu

Miszyuyu said...[Reply to comment]

hak3 ala ada je yg rm10 ler selipo angry bird ney=)

aisy said...[Reply to comment]

hahahaha...comel la kasut tu.. bdk tu pun jeles gak sbb die x de kasut tu..heeheh

Anak Pak Muin said...[Reply to comment]

kasi sekeh sket..haha

Maicher said...[Reply to comment]

oo mak aih.
rm99? quiet expensive.

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@azwa amani Hehe actual price bukan tu sebenarnya. Yeap dia belajar dari persekitaran dia :)

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Miszyuyu Eh selipar kiwi murah seposen la dr harga tu =)

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@aisyDia memang selalu x puas hati dengan saya :)

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Anak Pak Muin Tak sampai hati. Dia comel sangat. Haha

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Maicher It's not the actual price. Sesaja je tu

fatin hanani said...[Reply to comment]

haha mcm lawk ja hehe
emm comey la bdk 2 hehe
emm maybe sbb jels 2 mcm 2 hehe
budk2 klu org xmau kwn cm 2 la :D

fatin hanani said...[Reply to comment]

haha mcm lawk ja hehe
emm comey la bdk 2 hehe
emm maybe sbb jels 2 mcm 2 hehe
budk2 klu org xmau kwn cm 2 la :D

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@fatin hanani Hehe budak kecik ni memang comel. Sayang kat dia ni tapi nakal sangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...