October 19, 2011

Jepun VS Korea

Hailo people !

Aku rasa hampir semua orang dah tengok kot Boys Over Flowers, drama korea yang best tu tapi takde la best sangat. Biasa-biasa je. First time tengok je excited. Masuk kali kedua dah tak berapa nak feel. Tapi bukan nak cerita pasal Boys Over Flowers. Kali ni nak cerita pasal Hana Yori Dango which is in Japanese version.

Makino Tsukushi is the only poor student at Eitoku Gakuen, the school of the ridiculously rich and privileged that is ruled by Flower 4 or F4, a group of four boys who come from extremely powerful families: Domyoji Tsukasa, the leader and heir of the Domyoji World Finance Group; Hanazawa Rui, the introverted son of a large company; Nishikado Sojiro, a player who is the heir of a tea ceremony school; and Mimasaka Akira, a madam killer with ties to the underground. If a student gets on the F4’s bad side, he/she gets a red notice and is bullied and driven out of school.  Makino hopes to pass her days quietly-- without drawing any attention to herself-- but one day, she stands up to Domyoji in defense of her friend. The next day, Makino gets the dreaded red notice. Even though she is harassed, Makino decides to keep going to school because she is a "tough weed". She declares war right back on the F4. Her resolve gets the attention of her crush Hanazawa Rui and oddly enough, rouses romantic feelings in her worst enemy, Domyoji Tsukasa.

Dari personal opinion aku la, Hana Yori Dango is much better than Boys Over Flowers. Okay aku silap sebab cakap version Jepun tak best sebelum ni sebab aku tak terai tengok pun masa tu. Mata aku dikaburi oleh wajah-wajah jambu dalam BOF =.=

Hana Yori Dango ni takde la romance sangat macam BOF. Lead actor (Matsumoto Jun) dalam Hana Yori Dango ni pun takde la hensem mana. Pendek pulak tu tapi aku macam suka kut tengok dia berlakon even macam penyangak je duk marah dengan belasah orang. Memang takde side romantik lansung la aku tengok.

So pada sesapa yang suka nak layan jiwang cweet cangat tu aku prefer kat korang tengok BOF. Kalau nak rasa macam drama sedih/dramatik sikit boleh la tengok Hana Yori Dango, okay ?  Lagipun aku rasa aku terlebih emosi bila tengok Hana Yori Dango kalau nak compare dengan BOF.

Adakah kerana err...aku TERsuka pada MatsuJun? *blushing

Sorry TOP and Hyun Bin.  Awak berdua terpaksa terima madu baru :D

Babai !


2 horlicks ais:

fatin hanani said...[Reply to comment]

Fatin rasa fatin pernh tgk yang bof versi jepun ni...

Fatin tengok BOF dulu baru yg versi jepun ni..bagi Fatin..Fatin lebih suka BOF dari versi Jepun ni heee.. Pendapat kita lain2 :)

アヌム ちゃん said...[Reply to comment]

ahaha matsujun xhensem pun..hehe..aa akk plg suka tgk yg versi taiwan punya..meteor garden..sume hensem2..cairrr..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...