July 16, 2011

Sensitif, Pergi Main Jauh-Jauh

Assalamualaikum and greetings to all readers.

Aaa macam mana nak mula ayat ek.  Fail betul la kalau nak start type apa-apa ni baik kat blog ataupun cerpen.  Okay aku nak cakap pasal sensitif.  Setiap perempuan di anugerahkan dengan perasaan sensitif.  Cuma overdose ataupun tak je.  Frankly speaking, aku agak tak selesa berkawan dengan orang yang too sensitive.  Cakap sikit nak merajuk.  Kutuk direct sikit dah main aci tak nak tegur.  Seriously, girls are hard to please and understand.  Aku perempuan jugak kut.  Aku pun sensitif gak kalau orang kutuk aku kaw-kaw macam kopi kapal api.  Siapa tak sakit hati kut kalau kena kutuk tapi kalau cakap direct benda yang betul pun nak kecik hati tak tau la aku.

Maybe persekitaran aku banyak lelaki buatkan aku ni kurang sikit kesensitifan seorang perempuan.  Kasar.  Yeap aku memang kasar.  Aku berjiwang pun dengan cerpen-cerpen aku je.  Out of it, aku memang no and no jiwang.  Sorry girls, memang most of entry aku jarang kut puji perempuan sebab woman memang totally unpredictable.  Kawan-kawan aku kat teknik dulu pun bukan stok jiwa jiwang.  Geng kat LuvHlovate especially si Nab dengan Aina pun tak softlan.  Aku tak reti nak pujuk orang merajuk sebab aku sendiri pun tak merajuk.

Kawan-kawan yang tersentuh hati baca entry aku ni, banyak sorry la.  Aku tak mention nama sapa-sapa pun.  Siapa yang jatuh tergolek atas jalan, dia rasa sakit.

Babai !

7 horlicks ais:

ceriteraliyana said...[Reply to comment]

haha..bet0l2,,lantak pi lah..cam n3 ak wat sblm ni..ex-skull..memasing sensitif x hengat!..
cuti sem ke raye klu de plan ak ni napak x nmpk jek..huhu
bile ak da de lesen..mulaaalahh..
luahan kegeraman ak kat c2..ggrrrr!!!

dak2 kelas kite gak yg ak ase ng0k ngek memasing..

*pengalaman time sk0lah..x semua manis..hoh0ho
*ak pun x reti pujuk2 org nih, haha

fatin hanani said...[Reply to comment]

haha mmg dirst trs ja kan am ni hehe
emm mybe kawn am 2 mmg jns hati lmbt sgt..so sbb 2 dia trasa..permpuan bnyk mcm 2..dan fatin pun mcm 2 hehe...
tapi xlh smpai bnda kcik pun nak merjuk dh :D
still blh kwl lgi hee

fatin hanani said...[Reply to comment]

reply :

hehe x lah dia x penah kisah pun la AM....ala asalkan dapat jumpa dy pun cukup baikkan..fatin dapat tgk dia pun kira ok dah..xkish sapa teman fatin pun..kadang2 dia datang rumah terus hehe. 2 lagi ramai.bukan adik ja hee :D

mar chan said...[Reply to comment]

siap mentioned name aku ngn aina tu.
haha..
tp mmg btul la.
clasmate aku kat poli tu pun sensitif nk mampus, mmg bo layan la.
hohoho..
nk terasa, ko g terasa sorg2.
xde mase aku nk pujuk2.
kah3..
sbb aku kalu terasa pun pujuk diri sendiri je, xde org nk pujuk.
ngeeee~~

vampire and his lady said...[Reply to comment]

siapa nab?

aina_loli-pop said...[Reply to comment]

aq xpakai softlan....aq pkai downy....=.=
hahaha.....sape r minaj sensitif sgt tu....teringin utk aq tgok betapa sentitif nye dy dpt hubby

Misz Ayu said...[Reply to comment]

tapi sy rasa lelaki yg unpredictable :((((((

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...