November 30, 2010

dahsyat betul !

Saya takut dengan budak sekolah sekarang. Tadi baru lepas tengok 1 video di facebook ini pasal budak sekolah baik punya buat aksi raba meraba dalam kelas. Tengok pada usia macam dalam umur 15-17 tahun. Ish budak2 zaman sekarang ini selamba je buat macam itu. Member siap boleh rakam lagi. Tak malu ke kalau jiran, adik beradik, saudara mara plus lagi buat sakit jantung mak ayah sendiri yang tengok. Biasalah kan kalau orang dah tengok benda macam ini dialog tipikal yang biasa keluar

"ish anak sape la ni.."

Terpalit juga nama mak dan ayah. Tak kasihan ke pada mereka sebab salah kita mereka yang terkena tempias. Mereka tidak akan cakap "eh tuan kucing sape la ni.." Tak tahu la apa nak jadi budak sekarang. Zaman saya dulu sekolah tak ada pulak macam ini. Walaupun saya baru la 3 tahun habis sekolah menengah. Sikit pun tak ada rasa malu buat macam itu. Budak sekarang makin berani. Mula2 buat yang light2 lepas itu terjadi lah kes buang bayi sebab tak sanggup nak tanggung malu. Nauzubillah! Harap peliharalah diri kita sendiri. Usia muda cuma sekali. Tak kan nak bazirkan untuk perkara yang sia2. Do something to make yourself and your parents proud of you. Bukan untuk perkara yang memalukan. Jangan sampai nasi dah jadi hangit baru nak sedar. At least kalau jadi bubur boleh makan lagi macam bubur ayam McD tu :)



2 horlicks ais:

Frodo Baggins said...[Reply to comment]

>>____<<


daranh tgh panas tuuu
keh3x ... jom raba2
woohaaaa

kiwi wiwi said...[Reply to comment]

jum jum ! mau rasa cmne prasaan tu. haha! frodo ! rendu kt kau la >__<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...