November 22, 2010

entry annoying ke ?

perempuan jiwanya sangat halus dan lembut. tidak mustahil juga lagi lembut daripada softan dan semua softener yang wujud di muka bumi. sekeras-keras wanita ( mangai..ko ke neh amanie ? ) pun akhirnya lembut juga. ibarat kerak nasi lah katakan. haha mana lagi aku dapat inspirasi nak taip ayat2 pengaratan dan penuh gula macam ini kalau tak dari novel aku yang berlambak sampai abah aku ugut nak bakar ! jangan bergurau macam tu abah ! hatiku ku tak kuat untuk terimanya ! haha okay cut the crap. now masuk gear serius katak pulak. pelik aku tengok perempuan yang menangis macam mati suami bila putus dengan kekasih di ulangi lagi sekali KEKASIH atau in uganda teman lelaki. okay i know aku tak penah merasa lagi so aku pandai la nak kutuk orang. well aku pun sebenarnya tak nak merasa. sebab aku tahu sakit aku tak nak rasa. aku senang saje nikah terus ! kenapa aku nak nikah terus ? sebab aku tahu kita selalu tewas pada nafsu. aku bukan bersifat maksum. but hey then someone shout to me !

"bercinta tu penting la..kalu x cmne nk kenal die tu baek or x kan ? "

dey kichi ! pernah dengar solat istikharah tak ? fyi istikharah bukan untuk tengok that part saje tapi untuk petunjuk whether decisions kita buat itu betul atau tidak. cinta itu memang fitrah manusia. aku akui dan aku bersyukur sebab dikurniakan perasaan sayang. tapi kadangkala dalam kita nak menzahirkan perasaan sayang itu terkadang kita tersalah. love is not a sin but our action towards it kadangkala yang boleh jadi dosa. entry aku kali ini agak annoying ain't it ? tapi ini cuma pendapat aku saje dan tidak terniat untuk sindir@kutuk@puji@perli. just babbling all the way apa yang aku rasa betul. biasalah nak jadi budak skema ;)


may ALLAH bless

2 horlicks ais:

lelakiYANGjahatSANGAT said...[Reply to comment]

kate pedas ke ape ni...

kiwi said...[Reply to comment]

haha x pedas kot bg aku la..neh aku maen taram jek bebel..ko gak ckp kt aku kan tulis jek pape pon =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...