December 26, 2010

Nah label untuk kau!

Tengah tunggu masa mak abah panggil gerak pergi town beli baju sekolah. Bukan baju sekolah aku. Aku kan baru sekolah tadika. Sementara nak buang masa dengan tuala lilit atas kepala macam benggali jual karpet terus on YM. Ushar jap siapa yang tengah on nak buat bahan untuk buang masa yang berharga ni. Jumpa mangsa. Terus sengih keji tersungging di bibir. Maka mula lah perbualan tak formal tapi tiba2 jadi makin menarik.

Dia lagi dominan daripada aku yang konon2 stok budak baik tak joint street scene. Tapi nak highlight kat sini I've nothing against skateboarding, breakdancing ke hape (sebab aku suka tengok Showdown^^). Kata bersukan kan cuma jangan sampai abai yang wajib. Oke sambung cerita semula. Dia yang cerita haram kita orang Islam untuk sambut perayaan lain dan wishing thingy ni semua. Yeap, aku tahu semua tu. Cuma tak sangka dia pun boleh ingatkan perkara tu pada aku. Terkedu. Tapi jari masih lagi menaip. Borak lagi tentang realiti dunia. Pasal ragam budak zaman sekarang yang main langgar hukum hakam. Boleh jadi mainan pulak semua tu. Agama bukan benda boleh buat main. Bukan macam main galah panjang. Mugkin tak lama masa borak tu tapi isi semasa typing bukan borak kosong macam kat warung kopi Pak Menawer aku kira. Sungguh la orang cakap jangan mudah menilai orang berdasarkan luaran. Peringatan untuk diri sendiri juga.




Anda low profile kan :)

4 horlicks ais:

fatin hanani said...[Reply to comment]

:) sekarag kan budk2 dah x ambik peduli pasal ni kan...
emm lagi pun..mungkin nislh satu tanda kecil :) entah la!! :)

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

haha yeah. tp kdg2 jgn salah sangka gak budak street tak tau hukum. bkn sume cmtu :)

Amiey White said...[Reply to comment]

kadang2 people ni bajet pandai judge org dari penampilan.
iT's suck !!! :(

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

haha itu namenye narrow minded la. mmg la wajib tutup aurat tp mindset tu jgn la stuck yg x tutup tu jahat. x smpai seru lg kot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...