May 19, 2011

Akhirnya Selamat Juga Diberanakkan

Sebenarnya aku happy gaban. Lepas dah lama tunggu baru la cerpen yang aku post kat p2u tu keluar. Rasa macam nak melompat sambil melepaskan belon ke udara je bila bukak je webpage tu nampak cerpen yang aku buat. Kalau online memang p2u antara yang wajib aku bukak. First tengok macam tak percaya. Blank jap 5 saat. Bila dah pastikan memang betul aku punya cerita, automatik muka ada senyummm. Ohh ye cerpen yang keluar tu entitled Behind These Sepet Eyes. Serius happy weh walaupun bukan publish secara written form. Aku saja test power hantar kat p2u. Sebelum ni aku ada hantar Sebab Aku kan Hana tapi entah kenapa sampai sekarang tak publish kat situ. Dah dua kali hantar. Tapi sebab budak sepet dah keluar, kira aku puas hati la. Fuhh memang terasa self satisfaction kat situ. Biarpun readers tak banyak, komen pun ala segan mati tak nak aku tak kisah pun sebab aku tetap ada kawan-kawan yang support macam Ecah, Dhia, Aina dan Ed. Sayang korang lebih la. Depa semua aku tak pernah jumpa pun secara real. Just bermesra raba-rabaan dalam FB je. Hehe kalau ada chemistry kejap je boleh rapat. So sebab mereka-mereka inilah yang membuatkan aku semangat nak mengarang cerita. Thankxx pals! Sebelum aku terlupa, Budak Sepet ada bahagian ke dua. Ini sebab ada certain yang cakap cerita tu macam rushing. Aku sendiri pun rasa macam tu sebenarnya. Ada reason why cerpen tu rushing tapi malas aku nak cakap takut menyinggung perasaan orang. Itu sebab akan ada part two yang tak tau bila akan siap. Sedikit kecewa sebenarnya bila orang samakan cerpen aku dengan novel Ria Qistina. Sepanjang aku menaip selama 3-4 bulan tak pernah terlintas pun nak ceduk dari mana-mana novel. Takpe la. Next time I'll try again. Babai!


Nampak? Nampak? Dahsyatttt! *klik untuk tumbesaran sempurna


May ALLAH bless :)

6 horlicks ais:

Inche Vampire said...[Reply to comment]

aku dah malas nak hantar. haha

Eja Razif said...[Reply to comment]

congrats, btw, dpt duit x anta aman?

ruki27 said...[Reply to comment]

aq pun malas nak antar...sakit ati je....

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Inche Vampire Tak payah la. Buat sakit hati je

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Eja Razif Mana dapat duit. Dapat self satisfaction je

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ruki27 Ni je keluar. Yg lain tak keluar pun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...