May 8, 2011

Hlovate ada kembar ke?

Assalamualaikum semua!


Hari ni nak cakap pasal novel lagi.  Maklum la sehari dua ni macam overdose sikit buat marathon novel non-stop.  Kali ni masih akan cerita pasal Hlovate tapi point tu akan lebih pada Liana Afiera Malik.  Aku tak kenal pun siapa dia ni.  Aku kenal dia dari member aku punya novel.  Aku jumpa Liana dulu baru Hlovate.  Menarik.  Cerita pasal kembar Yonna dan Yonni.  Okay mesti korang tak dapat nak connect the dots between Hlovate dengan Liana Afiera Malik kan.  First time aku baca 5Tahun 5Bulan aku dah perasan.  Hlovate punya gaya bahasa lebih kurang macam Liana.  Tapi dari segi core cerita tu tak sama.  Hlovate banyak tekankan pasal realiti masyarakat especially remaja la.  Liana pulak cerita pasal budak-budak sekolah yang bercinta bagai tu and of course ada scene couple touching-touching hands ni.  Budak baru nak naik la lebih kurang.  Mula-mula aku fikir jugak.  Depa ni orang yang sama ke.  Tapi bila fikir lagi, tak mungkin la kot.  Hlovate tu mysterious sedangkan Liana tu kawan aku pernah jumpa mintak sign face to face.  But anyway Hlovate still the best for me :)


Credit to google :)

10 horlicks ais:

ruki27 said...[Reply to comment]

best ke Liana tuh?

Wild Cherry said...[Reply to comment]

Best ke buku dia? terbitan mane?

Inche Vampire said...[Reply to comment]

baru ku tahu

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ruki27 boleh la. best Hlovate lagi

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Wild Cherry Am rasa ni cerita lama. terbitan Creative

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Inche Vampire Haha saja aku nak promote

fatin hanani said...[Reply to comment]

emm am bnyk baca nvel mcm ni kan hehe
mcm fatin suka nvel cnta ja hehe :P

emm am..pasal nuffng 2 fatin kurg tahu sgt hehe
tapi htbeat dgn churp2..berdasrkan org klik :D

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@fatin hanani Takde la. Am ni fleksibel. Semua boleh layan. Haha

yana said...[Reply to comment]

nice blog anyway.. actually sy pn pminat liana n hlovate.. dats true mmg btol kalo sape yg bace novel jnis taliti prasan yg gaya pnulisan dorng sama.. in certain words mayb.. n mayb novel liana inspired hlovate utk mnulis.. who knows.. huhu

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@yana haha yea. maybe jugak tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...