May 21, 2011

Buka Cerita Baru

Assalamualaikum and heya peeps!

Nothing much about new entry. Just nak perkenalkan lagi 1 cerpen aku buat tapi tengah on-going. Tak siap lagi. Just macam baru nak introduction cerita. Cerpen kali ni aku buat berkisarkan seorang budak perempuan yang nerd. Tapi dia bukan jenis nerd yang diam, takut nak bergaul dengan orang. I think it's more to geek la kot. Whatever la. Anyway, dia ni kind like baju memang konservatif habis. Dia selalu ingat dia bagus daripada orang lain dengan penampilan dia macam tu. Dia rasa dia istimewa. But dia ni jugak cepat percaya cakap orang bila orang asyik push cakap benda yang sama. Kadang-kadang dia nampak matang daripada usia. Kadang pulak dia berfikir macam budak-budak mentah. Here are some piece from the cerita.

“Ipan!" Jerit Thania sebaik tiba.

Irfan buat muka selamba. Ingat aku takut ke dengan budak perempuan macam kau?

“Nak apa, katik?" Tanya Irfan sambil menyudu nasi ke mulut.

“Kenapa kau menyampuk bila cikgu nak jawab soalan aku tadi?" Thania dah bercekak pinggang. Muka dah merah macam buah tomato.

“Bila aku menyampuk? Dah sampai masa makan aku jerit la. Tak kan nak suruh orang tak makan sebab kau pulak!"

Thania mengetap gigi. Dia memang tak pernah suka kat Irfan! Dia benci Irfan! Irfan selalu cari pasal. Selalu sorok bukunya. Selalu sakitkan hatinya. Pendek kata segala benda tentang Irfan memang Thania pangkah awal-awal.

“Ambil ubat ni!!!” Dengan satu motion yang pantas, Thania menyimbah air di dalam gelas ke muka Irfan. Heh hebat kan budak tadika boleh buat macam tu. Terima kasih pada drama yang melambak kat tv. Thania senyum sinis. Irfan muka tak percaya. Habis basah baju dan nasinya!

“Cikguuuuuu!!!”

Kalau rasa nak tau selanjutnya boleh baca kat sini tapi tak siap lagi la kan.

2 horlicks ais:

fatin hanani said...[Reply to comment]

Rajinnya Am wat cerpen...
seng am cari idea...
fatin rasa mcm susah ja nak cari idea untuk siapkan banyak2 bab tu.
apa pun.. teruskan k :)

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@fatin hanani Teman dikala kebosanan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...