May 10, 2011

Orang Gaji Pun Boleh Kahwin Dengan Bos

Greeting peeps!



M.A.I.D.  Novel yang aku baru habis baca dalam couple of days lepas.  Aku baca cerita ni masa publish dekat P2U lagi.  Then bila dibukukan aku mintak jasa baik Ecah untuk belikan kat aku masa Pesta Buku Antarabangsa hari tu.  Siap ada nama I dengan autograf lagi tau nyah!  Tapi bukan aku nak cerita in details pasal novel ni sebenarnya sebab this novel happy ending tapi frankly speaking aku kinda tak berapa sangat novel yang happy ending ni.  Aku cerita sikit je la eh.  Pasal Noorul yang akhirnya kahwin dengan bos dia sendiri.  Noorul ni orang gaji yang bekerja di rumah Harris.  Biasa la novel kan.  Macam-macam boleh berlaku nak sedapkan cerita.  Tapi aku rasa tak mustahil benda macam ni boleh terjadi dalam realiti.  Bukan la aku suruh korang hantar resume jadi maid pulak lepas ni.  Benda yang unexpected ni memang boleh terjadi sekarang.  Ye la.  Life is so mystery kan.  Kita sendiri tak boleh tahu apa akan jadi pada kita in the future.  Mana tahu hari ni segar bugar tapi esok ALLAH dah tarik nyawa kita.  Hari ni kita jadi person yang tak ada nama tapi 20 years later kita boleh jadi orang yang berjaya.  Tapi itu pun depends pada kesungguhan kita jugak la.  Macam dalam this novel.  Noorul sendiri pun masa dia nak jadi maid kat rumah Harris dia sendiri tak expect dia akan kahwin dengan bos sendiri.  Tapi yang tu dah masuk kategori jodoh.  And jodoh pun something unexpected jugak.  Aku sendiri pun dah experience something unexpected dalam hidup.  So moral of the story;

Expect the unexpected


Jangan expect overdose sangat sudah =.='

10 horlicks ais:

Inche Vampire said...[Reply to comment]

siapa nak jadi orang gaji aku? haah..

Wild Cherry said...[Reply to comment]

Hehehe name masuk la....

Inche Vampire: X mo la jd maid ko... huhuhu

Diera Tekikushika said...[Reply to comment]

let's go! we expect... huuuu,

fatin hanani said...[Reply to comment]

ni dlm bi ka??tjuk dia bi hehe
emm ala am..novel..semua bolh..tukang kebun pun blh kawin ngan boss haha :P

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Inche Vampire Tak ingin aku jadi org gaji ko. tapi kalau gaji 3k baru aku consider

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Fatin Hanani tajuk je bi. cite dlm bm. hoho. tau takpe. tp nothing impossible sebenarnya :)

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Wild Cherry Hehe da tu ecah yang belikan. siap ada otograf lagi tu ^^

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Inche Vampire aku nak kalau gaji riban2 :p

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Wild Cherry Hehe da tu ecah yang belikan

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Diera Tekikushika expect the unexpected

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...