May 28, 2011

Entry Makan Diri Sendiri

Pernah bayangkan bila korang bangun tidur pagi-pagi tiba-tiba semua orang tak ada. I mean in every houses semua orang takde.

Pernah bayangkan bila korang drive sorang-sorang kat malam yang sunyi kereta korang tiba-tiba mati.

Pernah bayangkan tak korang terjaga daripada tidur tengah malam then bila korang mengiring ada hantu sikit punya cun tengah duduk depan korang ushar korang tidur.

Pernah bayangkan tak kalau satu hari korang terpaksa pilih antara sahabat dengan kekasih.

Pernah tak korang fikir satu hari terpaksa pilih antara tanggunggjawab dan keseronokan.

Pernah bayangkan pagi tadi korang bergembira tiba-tiba petang tu dapat berita kawan baik sendiri meninggal.

Pernah terfikir kenapa kita takut dengan hukum manusia tapi sikit pun tak takut dengan hukum TUHAN.

Pernah kita rasa takut apabila kita senang-senang langgar undang-undang Dia?

Pernah terfikir diri kita ni Islam pada IC/keturunan atau kita masuk dalam Islam tu sepenuhnya.

Pernah terfikir andai esok hari terakhir kita menghirup udara TUHAN.

May ALLAH bless...

9 horlicks ais:

Misz Ayu said...[Reply to comment]

alamak part hantu tu seramm oooo :s

Diera Tekikushika said...[Reply to comment]

pernah pernah... (o_0)

ceriteraliyana said...[Reply to comment]

huhuhu..percaya atau x..ak slalu terpikir =(

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Misz Ayu Pernah terjadi tau kak yuk :-s

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Diera Tekikushika Tapi tak sedar2 jugak kan

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ceriteraliyana Insaf tak jugak =.='

fatin hanani said...[Reply to comment]

haha am mcm muka am ehh??hahaha
hurm yew macm am :)

hurm am jadi tkut ja bila fatin baca entry ni..tapi kemgkinan besrkan bnda2 ni blh terjadi..huhu

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@fatin hanani Am pun takut sebenarnya. Nak2 yg last tu :)

ceriteraliyana said...[Reply to comment]

ceett!!! manusia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...