March 15, 2011

Aku bukan princess Disney la!

Aku bukan Cinderella yang boleh wish pada nenek pari-pari untuk dapat dress cantik supaya kelihatan cantik depan putera raja

Aku bukan Snow White yang makan epal lalu tidur di dalam bekas kaca menunggu untuk dicium.

Aku bukan Sleeping Beauty yang tidur selama 100 tahun untuk sedar kembali.

Aku cuma ingin menjadi seorang aku.

Aku ingin menjadi seperti Fatimah Az-zahra yang sanggup mengelilingi kaabah semata-mata untuk meminta keampunan Ali setelah menyakiti hatinya.

Aku ingin menjadi seperti Aisyah.  Isteri yang paling dikasihi oleh Rasulullah.

Aku ingin menjadi seperti bonda aku.  Setia bersama abah melayani kerenah kami.

Mungkin tak boleh jadi sebaik Fatimah atau Aisyah atau bonda sendiri.  Tapi berusaha ke arah tu tak salah kan :)

May ALLAH bless.


7 horlicks ais:

shahjiehan said...[Reply to comment]

cite donggeng barat tu myesatkan... elok la jadi cam srikandi wanita solehah..kan kan

mr vampire said...[Reply to comment]

coolio this entry :D

x d yang mustahil :DD

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ shahjiehantu untuk kanak2 tp tu la kecik2 da sogok dgn cerita yg buat kanak2 berangan. *sigh

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ mr vampire haha thankx. eh kau dah tak pakai nama nazrul ashraff? aiyoo dah rasa mcm hilang adik pulak :)

Eja Razif said...[Reply to comment]

insaf ak baca entry ko amani,...ak bru nk jd mcm angelina jolie...bibir y sexy..hehhe...

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ Eja Razif bibir sexy mcm dia takpe. tp jangan perangai serupa dia :)

la dolce said...[Reply to comment]

wanita dalah perhiasan dunia....seindah hiasan adalah wanita solehah.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...