March 19, 2011

Wahai lelaki dan perempuan

Pernah dengar brotherhood?  Macam mana pulak dengan sisterhood?  Abaikan tentang neighbourhood dengan childhood.  Robin Hood jauh sekali.  Kali nie cuma nak share sedikit pendapat aku tentang brotherhood dengan sisterhood.  Biasanya lelaki selalu gunakan brotherhood.  Perempuan jarang sangat-sangat.  Bukan aku nak memperlekehkan kaum perempuan but mostly perempuan akan lupa pada kawan sendiri bila dah berpasangan.  Walaupun aku sendiri perempuan tapi aku rasa lelaki lebih pentingkan brotherhood daripada girlfriend masing-masing.  Tak percaya?  Tengok ramai yang berpasangan tapi tak kekal.  Tapi tengok pulak in term lelaki punya brotherhood. 




Aku ambil contoh abang aku sendiri.  Jarang tengok dia gaduh-masam muka-bertumbuk dengan kawan dia.  Gaduh pasal perempuan lagi tak pernah.  But girls selalu dengar gaduh pasal berebut boyfriend.  Pernah jadi masa aku sekolah asrama dulu. Gila betul sampai tercabut tudung.  Haish!  Sangat memalukan oke bergaduh pasal lelaki. Then girls selalu gaduh sesama sendiri sebab hal yang remeh habisan.  Pasal sepit baju pun boleh bawak gaduh. Haila I don' know samaada enty aku kali nie bersifat feminisme atau tak.  Tapi rasanya macam lebih berpihak pada kaum lelaki jek ain't it?

5 horlicks ais:

mr vampire said...[Reply to comment]

kelakar [pulak aku baca entry ni..haha

Bintang Asterisk said...[Reply to comment]

weh kita kan da sistahuud. Kau neh.

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ mr vampire aku siyes kau boleh kata lawak ? grrr...

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ Bintang Asterisk hehe kita lain. Nie yg kes bertumbuk sebab lelaki. Adoi memalukan sungguh

shahjiehan said...[Reply to comment]

bg profile diri dan cite sikit mengenai blog..sj nk review blog kamu nih... hantar kat

shahjiehan@gmail.com ok??

cpt..~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...