March 20, 2011

Sesi berdialog antara lebah dan lalat

Ini merupakan dialog antara lalat dan lebah.  Situasi ini berlaku di pasar malam yang sangat sibuk dengan kehadiran orang ramai yang masing-masing mencari bersuap-suap nasi dan bergelen-gelen air.

Lebah : Hai lalat!  Lama tak nampak. *bzztt bzzztt (bunyi lebah)

Lalat :  Eh hai lebah!  Biasa la aku terbang ke sana sini mencari rezeki. *ngeww ngeww (bunyi lalat)

Lebah : Apa kau buat nie?  Syok semacam je aku tengok.

Lalat : Oh biasa la.  Banyak rezeki hari nie.  Biasa makan kat tong sampah jek.  Kalau ada pasar malam baru la dapat makan yang best-best sikit.

Lebah : Napa tak terai masuk yang bertutup dengan tudung saji tu?  Nampak macam lagi sedap.

Lalat : Yang tutup tu takde celah lansung aku nak masuk.  Dah yang terbuka nie senang nak hinggap aku balun je la.

Lebah : Ish kau nie lat, kesian la nanti dekat orang jual nie kau rosakkan bisnes diorang.

Lalat : Bukan salah aku kot bah.  Dah benda depan mata saja nak hidang tak bertutup tak kan aku nak pejam mata je kot.

Lebah : .......................................


Nie cik lebah
Nie cik lalat

7 horlicks ais:

lavender harum wangi said...[Reply to comment]

comelnya lalat~ keh keh keh~ :D

shahjiehan said...[Reply to comment]

hahaha.. byk kedai biar je makanan ddi hinggapi lalat..


eee...

jom baca dan komen Saya Sayang emak saya

shahjiehan said...[Reply to comment]

xdpt pon email tuh..huhuh..takpa la

sok lusa Sj review yea..

Fadzli Amir said...[Reply to comment]

jangan kata pasal makan je...pasal menutup aurat pun leh diapply...salam kenal...

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ lavender harum wangi haha kartun mmg comel. yg real tu habis kita libas dengan penyapu jek

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ shahjiehanhaha lalat pun nak cari rezeki gak

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ Fadzli Amir at last ada yang faham tersirat dan tersurat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...