March 23, 2011

Memperkenalkan mafia-mafia kampung Dusun Durian Sebijik

Entry kali nie akan mencelita celitakan tentang siblings aku.  Aku ada 4 orang kakak.  Aku jarang publish pasal family atau siblings atau kawan-kawan aku.  So this entry aku nak kenalkan siblings aku la pada angpa semua.  Ekceli diorang bukan siblings betul aku pun.  Tengok rambut pun dah tahu tak sama.  Tapi aku memang gedik cakap diorang siblings aku.  Happy reading :)


Nie kakak aku yang pertama. Sebelah beliau tu kira abang ipar-to-be aku la.  Nie gambar masa diorang dating kat Cerakah kot kalau tak silap.  Tapi dia cakap pergi exercise.  (kononnya la :p )  Nama beliau Idayuwanie tapi aku panggil kak yuyuk jek :)


Nie kakak yang kedua.  Rasanya nie gambar kat tempat kerja dia kot.  Nama beliau adalah Anthanasius Maureen Richard Sandak.  Panggil morin jajan jek.  Dia dengan kak yuk kira 1 league la sebab dua-dua art stream tapi major lain-lain.  Both of them aku kenal melalui chatroom dan dah lebih 2 tahun kenal :)


Okeh yang nie best kalau nak bahan.  Nie kakak sulung aku bernama Bintang Asterisk bukan nama glamer.  Kui3.  Sebelah beliau tu adalah abang ipar-to-be aku la kanAku kenal bintang nie dari form1 zaman kepoyoan lagi.  First kenal guna ayat skema. Kahkahkah.  Poyo gila kot.  Omar nie pulak penjahat kampung Dusun Durian Sebijik.  Dekat ofis orang tak datang lagi dia dah datang.  Orang dah balik dia tak balik-balik lagi. And yeap selalu berebut mesin fotostet dengan samseng nie. Grr..Setakat nie Omar jek aku dah jumpa sebab kerja sama-sama Isnin-Jumaat, 7:40 pagi-5:30 petang.  But afterall diorang berdua siblings aku yang paling coolio :)


Nie kakak yang tengah bernama kak ngah.  Nama betul kalau tak ikut I/C Syafiqah.  Aku kenal dia sama macam aku kenal kakak sulung aku.  Bukan kakak yang pertama.  Kenal secara skema dan poyo lagi. Bersama dengan kekasih hatinya Akheer.  Aku pun belum jumpa sama nie Akheer.  Jauh sangat kat kutub selatan dia duduk.  Nanti ada duit aku datang melawat ye T_T



So itu ajelah cerita aku pada hari nie.  Semoga berjumpa lagi di lain entry.  Sesungguhnya semua gambar nie adalah gambar curik.

Sekian terima kasih.

9 horlicks ais:

Bintang Asterisk said...[Reply to comment]

wallaweyh. tibe tiba gambar aku kene curik. HAHA! hukhuk. nanti aku soh oma baca kau nye blog neh. HAHA. neway, adekku jangan derhaka. tulis baik baik je tentang kakak-kakak okay!

Misz Yuyu said...[Reply to comment]

caiiiiittt...tak de ke gambar kakak kamu ni yg lagi jelita nk di grab kan..gmbr sebelah abm ipar to be gak die hamekkkk..hahha..aku sulong kah? omg terasa tua tskkk... =((((((

Misz Yuyu said...[Reply to comment]

kak morin jajan khijannnn..nak saiiiiinnnnnn.. <3<3

Anonymous said...[Reply to comment]

xpe dik....xpe nti2....hari2 ada bas hari2 aku nek bas........aku jugok kne bertubi2 yeeeee....nie skakit ke pene?oooo ponteng......

shahjiehan said...[Reply to comment]

la...igatkan sibling betol2.. ceh... hahaha..

amanie,xdpt la email awak tuh~ :(

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ Bintang Asterisk haha mana ada derhaka. baik la tu aku tulis

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ Misz Yuyu memang sengaja curik gambar tu =))

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ anonymous : haha gurau2 jek dgn abg. jangan marah. eh ade hal la. bukan ponteng

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ shahjiehannape et? rasanya saya dah hantar kat emel yg betul T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...