January 29, 2011

Aku nak jawab paper SPM penulisan

Aku selalu takde idea nak tulis apa dekat blog. Sebab tu aku selalu merepek dalam tiap2 entry. Ntahhapahapantah jek aku duk meraban tulis. Macam orang mamai menaip. Kadang2 terkebil depan lappy menghadap dekat new post tu. Nak mulakan satu ayat pun susah. Kena fikir permulaan yang oke. Dah macam nak jawab kertas SPM karangan jek. Idea tak datang jugak. Idea suka datang time aku tak jangka. Time aku tak pegang buku dan kertas. Time tengah baring nak tido malam time tu la die menjelma. Time aku nak menyuap nasi lemak dah sejuk dalam mulut. Esok aku terkebil-kebil balik sebab lupa apa yang aku nak tulis. Bila dah jadi macam tu. Sign out. Perkara yang aku buat dekat blog sendiri bila dah bosan sangat adalah baca semula entry2 yang aku pernah post sebelum nie. Cewah perhatikan gaya penulisan aku dari dulu sampai sekarang. Agak maju macam kedai makan depan rumah aku la kot. 


Dulu gaya bahasa aku macam hape ntah. Aku sendiri baca naik menyampah. Sebab apa? Bukan sebab entry tak best (wargggh perasan best!) tapi sebab cara ejaan aku macam budak tak matang jek. Sekarang nie di alaf baru (hoho) aku dah improvekan sikit la ejaan walaupun tak 101% formal. Ada jugak la penambahan dan pengurangan huruf pada tiap ejaan aku. Nampak matang sikit kot? Ke macam budak tadika baru pandai baca buku Bacalah Sayang tu?

4 horlicks ais:

zaty luvlianncezzz said...[Reply to comment]

nuku bacalah sayang??

ade adek ke

btw i've new n3

http://eityzaty.blogspot.com/2011/01/jom-atasi-kekurangan-diri.html

come ;)

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

ahaha ade tp sume da besar kot. buku tu kan zmn tahun 90-an ade lg

dyah pinky! said...[Reply to comment]

hehe. ok. good improvement.

:)

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

ehehe tq. improve la sgt :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...