January 1, 2011

Saya fobia lah!

Dalam usia dah nak menjejak usia 21 tahun (tu kalau ikut tahun la) pelik sangat ke bila aku masih lagi pegang status single? Pelik ke bila aku cakap aku tak pernah nak lovey dovey semua tu.

"biar betul U tak pernah bercinta? Tipu la"

Malas betul la nak jawab soalan tak menguji minda macam ni. Taraf SPM pun tak lepas. Tak di luluskan oleh lembaga peperiksaan kalau nak tanya soalan macam ni dalam exam. Rasanya aku tak buat any sins kalau aku tak minat nak bercinta.

"U les ke? Pelik U cakap tak interested nak couple ni. Kan trend sekarang"



Well, suka hati aku la nak bercinta ke tak. Oke apa at least terjaga la jugak part bersentuhan dengan yang bukan muhrim tu. Nak kata aku tak ikut peredaran zaman pun suka hati la. Baik la aku tak ikut peredaran zaman dari aku buat benda yang bukan2 masa bercinta. Coz I know iman sendiri tak kuat mana. Aku tak tuduh mereka yang berchenta tu buat dosa. Macam yang aku pernah cakap dalam entry sebelum ni, cinta tu bukan dosa. Itu menunjukkan yang kita masih normal. More less macam tarikan magnet la tarikan berlainan kutub. Yang tarik kutub yang sama tu bermasalah besar. Even magnet pun tak nak inikan pulak la aku.

And aku rasa penyumbang aku tak berminat nak jatuh tangga cinta sebab aku seorang philophobic. Haha macam mana la aku tak jadi macam tu kalau dah aku tengok perangai guys sekarang macam mana. But those yang dapat partner yang boleh lead ke arah kebaikan alhamdulillah.

I'm just hoping that fate will fares me better in the future with ALLAH bless :)




*philophobic is literally a person who is fear of falling in love

5 horlicks ais:

Diera Tekikushika said...[Reply to comment]

sokong! philophobic...

Amiey White said...[Reply to comment]

kenapa ni wiwi :)
btw kita x les tapi kita rapat kn3

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

diera : haha yeahh

amiey : huhu tade pape pun. luahan prasaan jek. hey mne ade kite les. org jelez jek ckp cmtu

shahjiehan said...[Reply to comment]

betol ke x pnh?huyooo~ ehem3

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

haha ye la. muke suci neh x kan x caye pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...