January 3, 2011

Tudung labuh pulak dah

"Patutnya awak keluar rumah pakai macam tu." Abah tuding jari pada seorang wanita yang bertudung labuh.

"Nanti tunggu orang kawin la baru pakai macam tu" jawab sambil lewa je.

"Tunggu awak kawin dengan ustaz Asyraf la" Selamba habisan abah balas.

Diam. Malas nak jawab. Nanti terkena lagi aku. Tapi bila di fikirkan balik betul jugak cakap abah tu. Aku dah besar. Dah boleh jadi isteri orang pun. Dah tahu bezakan mana yang baik dan buruk. Dah tahu macam mana etika pakai tudung yang betul. Kata nak bawak lesen budak baik kan. InsyaAllah.

Sekarang bila terpandang gadis2 pakai tudung labuh and pakai jubah rasa lawa pulak. Nampak macam sweet je muka diorang. Kadang2 dalam hati duk fikir bila la aku nak pakai camtu ek. Kata nak kahwin dengan ustaz tapi dress up aku macam nak kahwin dengan tokei KFC jek.


Labuh tudung aku waktu sekolah dulu. Haha! Sekarang rasa rindu pulak nak pakai tudung macam nie. Bukan pakai tudung sekolah! Gila kau keluar bandar pakai tudung sekolah! Kalau aku pakai tudung macam nie mak mertua tengok terus buat menantu. Tercapai la impian aku nak kahwin dengan Ashraff Muslim nanti. :)

10 horlicks ais:

Amiey White said...[Reply to comment]

siapa ustaz tu wiwi can u give me clue?
hehehe

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

haha malu la mau ckp :p

shahjiehan said...[Reply to comment]

ehem3..SJ suka pmpn style cam tuh..pakai jubah, tdg labuh~ hehehe..

pakai la klo rasa nak pakai,
mungkin lebih manis~

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

haha sdg berusaha ke arah itu. huhu rendu gak zmn skola tudung labuh

sab said...[Reply to comment]

tu la...insya Allah. sedikit semi sedikit kita berubah...sab pn teringin nak pakai labuh2. nieh. hurm...

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

hehe jum sab. 1 day kite pkai tudung labuh same2 ek :p

azwa_amani said...[Reply to comment]

keimanan itu bukan lahir pada kelabuhan tudung, tapi bila bertudung dengn sempurna, kita perlu jaga kelakuan dan agama islam, tapi amani pun suka sgt tgok, ade juga impian tuk kearah itu, tapi kena perbetulkan dalam diri, dan sikit2 akan dilahirkan secara luaran

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

yeap mmg bukan lahir dari tudung. tp kite pun taw etika pkai tudung yg sbenar cmne. kalau dlm da betulkan insyaAllah kt luar pon bole :)

shahjiehan said...[Reply to comment]

bile nk pakai ni?h hahahaha

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

haha 1 day akan pkai jugak. tamau la riak ckp "sok konpem sy pkai tudung labuh!" :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...