April 11, 2011

Bukan nak perasan bagus

Sorry....Sorry....Sorry...

Banyak sorry la pada kawan-kawan yang aku dah tegur kalau diorang ada buat error dalam English.  Seriously, aku memang tak boleh tengok kalau ada wrong spelling atau grammar dalam English.  Mulut aku laju nak betulkan.  Bulat sana sini.  Maybe akan ada mereka yang rasa aku nie annoying-perasan bagus-bajet pandai tapi aku buat tu sebab tak nak korang jugak dapat marks sikit dan tak nak korang larut dalam kesalahan tu walaupun error tu nampak kecik tapi akan affect pada ayat korang.  Sebagai contoh is dengan are.  Has dengan have.  Nampak simple tapi beza penggunaan.  Lagi contoh yang aku perasan time presentation, diorang selalu guna it's mean.  Yang betul adalah it means.  Sebenarnya aku pun kadang-kadang tak pasti jugak dengan grammar dalam English nie.  Kadang-kadang aku suruh diorang double check semula.  Tapi yang aku pasti ada error memang aku akan betulkan balik.  Aigoo aku dah start nak bebel lagi.  Oke sampai sini sahaja update untuk hari ini.

May ALLAH bless :)

10 horlicks ais:

Bintang Asterisk said...[Reply to comment]

aku punya grammar lagi berterabur. macam bodoh. tapi still nak tulis dalam english lagi. HAHA! praktis na amik muet. HAHA!

Wild Cherry said...[Reply to comment]

Am komen pon sbab nk betolkn je.. X salah pon..

Eja Razif said...[Reply to comment]

ahhah..amani...ko slalu checkkan grammar aku....sume assignment aku, aku cmpak kt ko dulu...ingat x..ingt x...ahahha...ala, aku suka je ko btolkan grammar aku....sape xske tuh?? rugi la...

shahjiehan said...[Reply to comment]

hahaha/...kita serupa~

Misz Yuyu said...[Reply to comment]

aiigooooo

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Bintang Asterisk ala english kau pun not bad. improve part grammar je

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Wild Cherry aha tapi ada yang angin kalau am tegur :)

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Eja Razif hek3x diorang ingat aku nak tunjuk terel kot. pelik la. org nk tolong pun marah

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@shahjiehan wooo syah suka english jugak ?

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Misz Yuyu dosteyyyyy =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...