April 28, 2011

Orang mintak komen bukan condemn

"Cerita hampeh!"

"Cerita takde value."

"Jiwang gila la cerita kau.  Geli siot nak baca!"

"Jalan cerita kau cliche la.  Dah selalu sangat orang baca.  Hmmph!  Bosan!"

Peh dan pehhh!  Menusuk kalbu kot orang condemn macam ni.  Mengeluh lagi dan lagi.  Dey people.  Kasi muka sikit la.  Bukan senang nak buat benda-benda menaip ni.  Even jiwang macam mana pun dah depa dapat ilham macam tu nak buat lagu mana.  Susah tau nak kembangkan cerita and plot nak-nak lagi untuk penulis amatur yang tak gifted dengan bakat.  Kena usaha sendiri.  Idea bukan datang macam air terjun.  Tak datang dengan laju macam roller coaster.  Kadang ada kadang tak.  Kadang-kadang tengok laptop sampai nak tembus pun idea tak datang-datang.  Depa perlukan komen bukan condemn.  Beza komen dan kutuk tu tau.  At least depa ada hasilkan sesuatu.  Ada orang sampai tak tidur semata-mata nak siapkan.  Ada yang mungkin dapat ilham pukul 3-4 pagi.  Emm bagus tu.  Boleh buat qiyam terus.  Oke back to topic.  Ain't easy.  So kalau depa mintak komen, komen la cara baik.  Kita pun tak suka kan kalau orang kutuk apa yang kita buat.  Till then.

May ALLAH bless :)

12 horlicks ais:

Diera Tekikushika said...[Reply to comment]

wat muka tak tau jek...

♥ m1ss s7rAwb3rrY ♥ said...[Reply to comment]

baik xpyh komen...

Bintang Asterisk said...[Reply to comment]

tapayah layan lah manusia macam tu. jeles sebab tapandai menulis. bgtaw siapa gerangannya. meh aku bagi dia makan kaki aku. oh. nak bahan adik aku konon. kurang asam betul

ruki27 said...[Reply to comment]

ko kne ke wei????

Wild Cherry said...[Reply to comment]

Ecah pon pnh kene kondem gak... Sakit btol ati bile dorg kritik karya kita mcm tu.. Kalo ckp bahasa baik2 org boley terima la... sabar je la...

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Diera Tekikushika Ehe susah tu nak buat

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@♥ m1ss s7rAwb3rrY ♥ Komen takpe. Jangan condemn

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Bintang Asterisk Uish bukan aku la kak long. Aku punya tak kena lagi. Ada certain la suka condemn

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ruki27 Bukan aku la aina. Aku cakap psl certain orang yang perangai macam ni

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Wild Cherry Itu la Am cakap Ecah. Kita perlukan komen. Bukan condemn. Kita writer baru kot. Bukan dah tahap superman

shahjiehan said...[Reply to comment]

sabar je la.. bukan senang nk jadi senang

I.N said...[Reply to comment]

nak create satu story yg menarik bukan mudah.. cakap ngan org yg kondem tu..if u think u can write better from that person... show me the prove.. org mmg suka kondem dr membantu..

anyway..is ok.. challenge urself to do the best.. chaiyok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...