April 22, 2011

Kalau tak faham baik diam

"Kau tak penat ke tulis cerita nie?"


"Kau tulis ada orang baca ke?"


"Buat penat kau tulis.  Bukan dapat apa pun."


Maybe ada yang dalam hati or luar hati lemparkan pendapat macam tu bila kita cuba buat sesuatu yang baru.  Yeap memang la aku akui bukan ramai pun baca apa yang aku tulis.  Entah-entah 10 orang pun tak sampai.


Angguk kepala.


Tujuan aku menulis cerpen panjang-panjang?  Motif?  Aku kena ada motif ke?  Aku tulis untuk self satisfaction.  Kalau aku buat kerja semata-mata untuk puaskan hati orang lain sampai bila-bila aku tak puas hati dengan apa yang aku buat.  Aku buat sebab aku sendiri nak buat.  Tak ada paksaan daripada askar-askar bersekutu ke, ugutan daripada along ke hapa semua.  And tak kisah orang nak cakap apa yang aku buat useless.  At least aku ada hasil aku sendiri yang aku cuba buat.  Nampak jugak hasilnya walaupun tak segempak cerita orang lain.  Orang yang condemn tu selalunya habuk pun tak dak.  Ingat senang nak dapat idea.  Bak kata Hlovate, take a bite from my plate, chew then you talk.  And aku happy bila ada orang support apa yang aku buat.  Thankxx pals.  Appreciate that.


Till then.


May ALLAH bless :)

3 horlicks ais:

Frodo Baggins said...[Reply to comment]

orang yg mcm ni, mgkin boleh kita suh x perlu belajar tuk exam ... kau dah pandai dah pun, x pyh blajar pun x per confirm cemerlang ..

tgk apa dia jawab. ehkekekke


kiwi, lu jalan terossss!

Misz Ayu said...[Reply to comment]

ye..kite berkarya camtula..ckp pasal puas kite sendiri pon xpuas dgn ape kite buat ni pulak nk puaskn org kn hihi.. so tulis je..klo ade org bc tu satu bonus la kiranya..

Inche Vampire said...[Reply to comment]

haha.. dia ingat menulis tu macam baca ABC ke? bwahaah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...