February 10, 2011

Abang? Ewwww!

"Meon (23 tahun), kau boleh tolong hentak kepala kat dinding tak?"

"Kak (25 tahun), kau beritahu bos aku nak ponteng kerja ari nie"

"Lan (24 tahun), nie nanti mintak tolong hantar kat bla..bla..bla..boleh?

Aku. 20 tahun. Muda daripada mereka. Comel daripada mereka. Oke aku memang suka puji diri sendiri. Tiba2 ada suara sumbang yang cakap

Mamat : Eh kau nie memang tak reti hormat orang tua ke?

Aku : Nape pulak? Mana ada saya marah diorang. *muka naif

Mamat : Diorang kan lagi tua dari kau. Tak reti nak panggil abang ke? Bahasakan diri dengan akak bla..bla..bla.. aku pulak tu.

Aku : ...........*sambil angkat kening macam aunty Ziana (datang bulan ke mamat nie?)

Sory. Saya memang alergi nak panggil lelaki dengan panggilan abang. Unless kalau saya dah termula panggil abang atau saya tak tahu nama mereka. Lepas nie saya panggil semua orang sayang oke. Jangan muntah berdarah berkolaborasi dengan cirit-birit pulak :)



18 horlicks ais:

CahayaCintaIlahi said...[Reply to comment]

hehe ok kot pgl abg hehe.. sbb lg pun ade rasa hormat kalau pgl abg .. ;)

Bintang Asterisk said...[Reply to comment]

hahaha.. sape lah y cakap macam tuu? hahaha

azrinrahim said...[Reply to comment]

normal lah bro..haha memang mcm tu..nk bt mcm maner..pngl jer bro..hsaha

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@CahayaCintaIlahi : ahaks mmg x bole saje2 jek nak panggil abg. ngilu rasa telinga

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Bintang Asterisk : tade sape pun cakap. haha neh aku reka sendir. aku pun mmg geli nk panggil org abg

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@azrinrahim : hahaha bro tu oke. tp abg tu mmg alergik kot

Anak Pak Muin said...[Reply to comment]

standard r tu..beza 3 4 taun je pon..kalau umoq 30 lbeh bru pggil abg or kak..haha

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Anak Pak Muin : ahahaha akhirnye jumpe pun kumen yg sy tggu. yeap 3 4 tahun pun. mybe panggilan sy mcm x sopan tp sy masih lagi bercakap sopan dgn mereka dan hormat lg mereka :)

sab said...[Reply to comment]

haha. betul2. sab pn mcm am jugak au.. eeww..tlong la..

lionteen said...[Reply to comment]

kalau lionteen pun geli n segan je nk pggil abg klau x knl. hehe

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@sab : ehe x biase gune abg2 neh. cite kt entry neh pun sparuh betul separuh lg imaginasi sendiri :)

wa khairul onggon said...[Reply to comment]

Salam.. klu di negeri Sarawak, nama "Abang" mmg ramai.. contoh Abang Johari bin Abang Haji Openg.. Klu ada kwn dari sarawak nama abang camana nak panggil tu? Cikgu saya panggil nama dorang pun abang, dorang dah kerja dah besar pjg pun bos yg tua bangka panggil abang gak hehehehe...

*entry yg menarik, tahniah..:)

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@lionteen : ehe kalau org x kenal tpakse jugak la panggil abg kalau tgk org tu mcm more berusia. kalau muka baya2 kite jek panggil awak jek =p

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@wa khairul onggon : haha kt sarawak mmg la. kalau dah nama diorang mybe ade choice laen kot name diorang yg laen. johari ke ? ahaks. well thanks for dropping ur comment :)

ceriteraliyana said...[Reply to comment]

aku p0n x reti nk panggil org abg...seingat ak sjk msk instedt bru ak reti nk pngl abg (seni0r)..tuep0n menggeliat jgk lidah nie nk biasekn...skrg ni pn still rase cam tu jgk..tp da kuranglah sket...

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

senior2 yg aku panggil abg dlu aku da x panggil abg sjk aku byk borak dgn diorang kt fb. gune aku ko then panggil name cmtu jek. n diorang x kesa pun :)

nazrul ashraff said...[Reply to comment]

ok..aku nak panggil kau kakak ni..hai kakak!! haha..*pengsan*

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

haha bukan kau yg patut pengsan. aku nak pengsan neh *unconcious :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...