February 23, 2011

Dah tahu tapi nak tengok jugak

"Apa la pengarah nie. Time nak lintas time tu la kereta banyak macam hape!"

"Huh sikit lagi tu kang nyanyi la tu. Tensen aku tengok cerita nie."

"Boleh pulak dah kena langgar teruk boleh hidup lagi. Gagal logik betul la!"

"Aku dah agak ending dia mesti macam tu punya. Buat penat jek aku tengok!"

Heh. Tu la antara ungkapan2 yang orang selalu cakap bila tengok drama atau filem. Mostly akan membebel sakan bila tengok certain scenes tu macam ntahhapahapa jek. Tapi still follow cerita. Tak pernah miss pulak every episodes tu. Tapi bukan tu aku nak bebelkan. Tu intro jek :) Aku la memang pantang betul dengan drama dari sana. Gagal logik kot. Aku takde la tengok sangat tapi sebab ada ahli dalam rumah aku nie die hard fans drama dari sana tu kadang2 aku layankan jek la. Tu pun tak lama. Lari masuk bilik agak2 tak tahan bosan. Tak boleh terima la cerita macam gitu. Every dramas tell more less lebih kurang sama jek. Anak terpisah dengan mak ayah dari kecik la. Then hidup susah. Pastu jadi kaya bila dah jumpa parents yang sebenar. Tapi dalam nak jumpa tu ada je halangan. Kalau halangan tu boleh masuk akal takpe jugak. Nie macam orang hilang akal. Shessh! Bosan gila kot. Bila la tv kat sini nak stop tayang drama dari sana. Aku seriousy tak kisah kalau tak nak tayang terus. Tak rugi pape pun. Though drama tempatan pun ada yang kureng tapi biar lantak la nak tayang pun. Grrr! Layan Sin Chan lagi bagus.


6 horlicks ais:

sab said...[Reply to comment]

sab suke drama korea! haha. best! :)

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ sab ehe same la! jum cari jodoh org sane. eh tp sab da ade cik mok la =)

Misz Yuyu said...[Reply to comment]

hahaha siap dh ready kan utk scene lpas2 tu..xthn la kan kakyu suke ulang bab best 2 -3 kali...bole hang lapy okk hahahah

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ Misz Yuyu hehe kalau cite korea@jepun tape la ulang. kot sinetron plissssssss=)

nazrul ashraff said...[Reply to comment]

haha..aku setuju 100%

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ nazrul ashraff hahaha kedekut 100% jek. chaittttt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...