February 6, 2011

Lagi2 Anwar Hadi

"Eii ensemnya dia tu! I suka la tengok muka jambu batu dia tu"!


"Alahai comelnya! Rasa macam nak cubit2 pipi gebu macam kuih pau basi dia tu la"!


Yeap! Aku selalu macam nie. Alahan bila tengok mamat2 kacak, ensem, jambu air, batu, lumpur segala menda. Siapa tak suka tengok lelaki ensem?

Kau?

Aku?

Atau mak sedara aku?

Most typical girls including me myself memang suka cuci mata bila outing kat town. Lumrah manusia suka tengok something yang boleh membuatkan biji mata diorang shining like stars kan. First time tengok lelaki ensem for sure suka. Kalau toleh tu sampai boleh langgar tiang kat depan. But ajaib tak rasa sakit pulak tu.

Hitam kegemaranku

Tapi sejak aku macam dah dapat pencahayaan agung more less macam boleh fikir lagi matang kot ? Kadang2 pembawaan diri guys tu sendiri yang boleh membuatkan diorang nampak macho. Korang get the picture tak apa yang aku cuba nak sampaikan nie? Oke for example Anwar Hadi. Kenapa aku asyik cakap pasal dia sekarang? Pada aku dia bukan ensem sangat pun. Maaf kalau ada yang tak bersetuju. Dia tu muka typical malay guys la. Belum tukar jadi muka ala2 Fernando Jose lagi. BUT cara dia bercakap and the way he thinks and express himself tu buatkan dia nampak ensem dan boleh membuatkan perempuan cakap 

"Aaaa comelnya Anwar Hadi tu. Saya nak ngorat dia boleh?" 

Lagi akan cakap

"Quite comel jugak die nie kan."

Err..oke u got me. Tu memang statement aku yang buat. So apa yang aku bebelkan dekat sini adalah sometimes rupa paras tu tak penting but the ways tak kisah la guys or girls bawak diri masing2 tu boleh show kemachoan dan ke'hot'an mereka. Maka dekat sini moralnya adalah seimbangkan rupa paras dan pembawaan diri. Macam pelik jek ayat aku. Urgh abaikan! :)

Prasan tak dulu kalau ketua pelajar@ketua pengawas mesti ensem2 je. Patut la aku tak pernah dapat jadi :|

4 horlicks ais:

nazrul ashraff said...[Reply to comment]

aq ex kp..haha..

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

huh ? ahahaa cmne ko bole jadi neh ? ciss maen taktik keji ek ?:p

fatin hanani said...[Reply to comment]

yew2 fatin salh satu dgn pergai ni hehe
pantang tgk laki kack or sama erti dgnnya ja ..hehehe mmg puji x habis2 haha

emm tapi still setia yar hehe..jez suka2 ja nak jeling2 org hancem weee :)

emm fatin setuju juga yang am ckp ni..
laki yang pandai bergaya dan kemas..maybe akan nampk dia macho :)

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

haha yeap. ensem jek x gune kalau penampilan pun x jage

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...