February 21, 2011

Asli lebih baik

Nowadays dah banyak lagu lama yang dinyanyikan semula oleh penyanyi baru. Ada yang jadi sedap. Ada yang jadi kurang sedap. Ada pulak yang boleh buat orang hempas radio, mp4 dan bla..bla..bla..ke lantai. Aku sebenarnya suka lagu yang penyanyi asal tu sendiri yang nyanyi. Contoh macam lagu P. Ramlee;. Getaran Jiwa dan yang nyanyi balik KRU. Lagu Jangan Pisahkan yang Phyne Ballerz nyanyi. Yang asal nyanyi aku lupa dah sape.Then ada la certain lagus (ehe plural) yang dinyanyikan balik. Aku layankan jek bila diorang nyanyi semula tapi rasa macam originaliti lagu tu dah hilang. Then diorang nyanyi balik dengan cara sendiri aku jadi kureng sikit. Tambah lagi kalau lagu P. Ramlee. Seriously tak berapa nak sedap bila dinyanyi balik. Aku suka yang asli :) Bagus la nyanyi dengan cara sendiri tapi ntah la. Bagi aku la personally aku tak berapa best sangat nak dengar.



Second bila tengok anime. Ada yang dah guna suara dari Mexico la, Filipina including guna bahasa melayu sendiri. Macam lari mood bila tengok. Plus bila suara tak sesuai dengan watak. Gila awkward rasa. Seiyuu Jepun sangat best sebab rasa macam real gila. Hari tu aku tengok Cardcaptor Sakura. Peh boleh dia cakap bahasa yang aku sepatah haram pun tak faham. Subtitles ada tapi mood memang beratus batu lari tinggalkan aku. Terus aku klik tanda X. Hella! Aku suka yang original. Sebab tu bila makan kentaki aku order ayam original :)

8 horlicks ais:

Wild Cherry said...[Reply to comment]

Penyanyi asal lagu Jangan Pisahkan ialah Deddy Dores n Mayang Sari.. Tu la WC pon rase cm tu gak.. Bile org laen bawak semula lagu lame jd lagu baru rase mcm x best je..

nazrul ashraff said...[Reply to comment]

betul3x..macam aku tengok cilita korea..hee..x best aa guna bahasa cina..aku lagi suka dengar bahasa korea..wei..cerpen bila nak post..??

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ Wild Cherry hehe taw tape. lame lg best

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ nazrul ashraff haha aku tahu aku ckp sume betul. uish aku da post la kt blog. bole cari kt sidebar

shahjiehan said...[Reply to comment]

nak ayam tuhh!!!! lapoo

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ shahjiehanhehe nnti kite date dua eh sj. kite mkn ayam kepsi :p

eja said...[Reply to comment]

utk aym kfc je aku rs xsesuai..spicy lg best owh....aha...aku tawu ko xske pedas kan..baik ko nganku skg....

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ eja hahahahaha! sadap!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...