February 2, 2011

Oh lala mama mia!

 Hina sangat ke bila wajah aku tak secantik macam American Next Top Model
Bila perangai aku tak segedik artis kat Malaysia
Bila pakaian yang aku pakai hari2 cuma tshirt dengan seluar track
Kalau kaya sikit baru pakai khakis tak pun jeans lusuh macam dah 30 tahun pakai
Rendah sangat ke status aku bila aku pakai tudung hitam jek hari2
Bila suara aku tak semanja macam perempuan kabaret cari pelanggan

Bila aku jatuh tersungkur baik punya landing tengah jalan habis semua bantai gelak. Bukan gelak main2 tapi gelak kemain. Bibir sengih selamba tapi dalam hati sumpah macam nak nangis tahan malu. 1 point. Untung bila kulit tak segebu kuih pau.

Bila tengok perempuan sikit punya cun-gedik-manja jatuh ala2 tak bawak 1 cela pun kat badan semua berebut nak hulurkan tangan ringankan beban. 


Wah aku memang panas. Panas kat dalam. Aku punya la jatuh macam koboi jatuh kuda haram sorang pun tak tolong. Takde pun nak tanya

"Awak nak minyak gamat untuk ibu dan anak tak?" 

Huh harammm!Aku kena jugak maintain macho dan cool. Yang jatuh muka mekap tebal ala2 hantu kubur ramai pulak yang nak tolong. What the cissskek basi betul la. Kadang2 aku rasa

“aku nie invisible ke kat mata diorang?”

6 horlicks ais:

fatin hanani said...[Reply to comment]

awt ni...
amanie jth ka???
sapa yang gelkkan...
biarkan la org nak kata apa pun amanie..
yang penting setiap makhluk Allah ada kekurangan dan kelebihan.
mybe orang tu lawa mcm america top model tapi hati dia kita xtau lawa mcm rupa dia ka kan..
so chill okey :)

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

ehehe tade la jatuh. hiperbola jek tu. neh ape yg sy tgk sekeliling saya je :)

ceriteraliyana said...[Reply to comment]

luah perasaan entry ko ni sme dgn jerk pe yg ak pkr..
btw..ko x perlukan sume ni tuk wat org tgk ko..x rugi ape pn,

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

lol aku bukan luah perasaan. neh pendapat aku jek. aku blom pena lagi jatuh tergole smpai org bantai gelak. aku gelak kat org ade la

nazrul ashraff said...[Reply to comment]

haha..amanie bengang..

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

haha nyesal aku buat entry berbaur cmnie. abes sume org ckp aku bengang. ahaha adoiii la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...