February 4, 2011

Mekap + aku = insult

Tengok kiri.

"wau!"

Tengok kanan.

"a big whoaaa!"

Tengok belakang.

Ktannggg!!

Terkebil-kebil. Demit. Terlanggar tiang pulak. Ralit sangat tengok mata perempuan2 tu semua. Kemain bergaris mata masing2 dengan eyeliner. Ada yang pakai kemas. Ada yang cantik. Ada yang unik. Ada yang terlebih unik. Ada jugak bulu mata dah jadi macam bulu penyapu habuk. 

Aku? 

Aku punya original. Ada eyebag semulajadi jek.

Seriously aku tak reti lansung2 nak pakai benda alah tu semua. Eyeliner ke blusher ke eye sedow ke penyapu ke seterika ke. Nak tengok muka aku jadi pondan sila la suruh jiran aku yang pakai. Tak kan aku nak muka aku jadi macam pondan pulak. Bila tengok orang lain pakai, aku tengok guna hujung mata jek. Kot aku fokus betul masa diorang pakai ada yang eyeliner masuk dalam lubang hidung nanti. Cantik la diorang pakai eyeliner. Kalau aku yang pakai agak2 boleh jadi macam mata ikan buntal tak ?


Tengok mata i. Tak over pun pakai eyeliner.

5 horlicks ais:

nazrul ashraff said...[Reply to comment]

haha..wei..x slh m'cuba..lom cuba lom tw!

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

bro, aku da pena cuba oke. ahaha siyesly aku jd mcm pondan

ceriteraliyana said...[Reply to comment]

xde ke peliknyer..ko tu jerk pikir bkn2, ak dlu cam gtu gak...lame2 ok jer..=p

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

aku ensem la. mane bole pakai mekap

Miszyuyu said...[Reply to comment]

awww gambar ai ekekkekee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...