February 20, 2011

Aku nak sangat jumpa dia nie

Everyone ada somebody yang diorang teringin sangat nak jumpa. Nak jumpa artis macam Aznil, Siti Nurhaliza. Ada jugak yang nak jumpa personaliti macam Imam Muda Asyraf. Mungkin ada yang lagi dahsyat nak jumpa artis luar negara. Abaikan! Tapi kalau tanya aku. Aku nak sangat jumpa Hlovate. Tahniah pada yang kenal dan rugi pada siapa yang tak kenal. Kenapa aku nak jumpa Hlovate? Sebab dia sangat misteri. Gi-la! Muka beliau pun tak pernah tengok. Hlovate cuma dikenali dengan sebaris nama iaitu Hlovate dan novel2 beliau. Siapa yang pernah baca novel beliau memang tahu la penangan, tinggi rendah, tertampar ke pipi atau tak dengan bahasa2 beliau. Aku rasa Hlovate seorang yang cool, simple tapi tegas dengan pendirian. Takde perangai girly-geli. Dapat tengok dari cara penulisan beliau. Bersahaja dan ayat direct. Senang nak faham. Tak jiwang karat yang ayat kena baca banyak kali baru faham. Dan novel beliau boleh membuatkan kita fikir balik pasal apa yang kita dah buat sebelum nie dalam hidup kita. Cool gila. Sebelum nie aku baca novel takde pulak sampai yang boleh buatkan aku berfikir balik. By the way, kalau diizinkan Allah *aku harap sangat nie kalau aku dapat jumpa Hlovate, aku bakal speechless. Mesti tak tahu nak tanya apa. Btw below are the novels yang ditulis oleh Hlovate ikut turutan yang aku dah baca. Aku tak tahu nak pilih yang mana aku paling suka sebab aku suka je semua novel beliau :)


Oke nie novel first yang buatkan aku terus suka.
Serious imbau balik zaman sekolah.
Even mafia pun boleh berubah.
From street to Him. Ashraff Omar :)
Money can't buy happiness.
 Jangan anggap street kid tu budak rosak.
Oke this one memang sangat sedih. Saya menangis over a bucket and still am until today tiap kali baca.
This one tak jumpa lagi. So tak boleh comment pape.
Note from aku. Memang worth it baca novels nie. Selalu layan novel jiwang2 kan. Why not try baca novel Hlovate pulak :)

8 horlicks ais:

nazrul ashraff said...[Reply to comment]

haha..aku pong sama..speechless kot!!!!!!

perasan tak, dalam 5 tahun 5 bulan ada sebut psl ju'a and abang syah

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ nazrul ashraff uish meti la aku prasan. biase la novel H kan ada berkait

Misz Yuyu said...[Reply to comment]

tataw hlovate tu apa :|

Wild Cherry said...[Reply to comment]

WC pon perasan gak... Kalo x salah Ju'a tu sepupu Johanna right... WC pon teringin nk jumpe die

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@Misz Yuyu wakakaka takpe. kak yuk p kenai2 dgn hana tajima then ajar kiwi cara pakai shawl

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ Wild Cherry huhu bagus betul fans hlovate neh. teliti betul2. jum2 request kat js kite nk jumpe hlovate

Caveat Lector said...[Reply to comment]

Read Hlovate's novels before. Memang best, especially the one about Didi and Benji (Aa+Bb). ^_^

Amanie Ashraff said...[Reply to comment]

@ caveat lector couldn't agree more :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...